Speedzone műhely: Kiscápa-sztori: OT vizsga végigjátszás (Első rész)

speedzone.hu

73 E megtekintés10

  www.unixauto.hu
  www.patreon.com/speedzone
  www.speedzoneshop.hu
  Vizsgabiztos Laci és Carclassics Zoli előtt vetkőzik Laci 1979-es BMW-je. Most kiderül, hogy mi kell a sikeres OT vizsgához.
  #speedzone #ot #oldtimer #bmw #e21

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. Károly Ádám Csaba

   Sziasztok!Nagyon tetszett köszönöm és gratulálok az autóhoz. Eddig reménykedtem hogy az én autóm is kap OT vizsgàt de látva és halva az itt elhangzottakat nem merem megmutatni se. Egy Moskvich 2137röl van szó nagyapám kocsija volt és nekem az első autóm ő adta àtt a kulcsot és a forgalmit mikor meglett a jogosítványom. Ö már addigra 5 éve nem vezette de rendszeresen beindította karban volt tartva gyors műszaki és irány az utca. Most álltunk neki a felújításnak édig 1.5M fölé van de ha ilyen OT mellet kell vizsgázni akkor ez szélmalom harc így ennek semmi értelme. Műszakilag legyen rendbe karosszéria fényezés rendbe beltér rendbe persze kell egy szint de ezek használati tárgyak itt még Attila kardjànak sérüléseit is ki akarnák javítani amit csatàban szerzett hogy igényes eredetiegyen. Persze igény lenne de minden járműnek története van ezt sem kéne elfeledni mert ha ez kiveszik a javításokra csak egy kiállítási darab lesz története pedig egy könyv pár sora készült itt még pàr adat. Jobb lenne ha nem csak a hibára menne a játék hanem a kor történelmének és a kocsi történetének megőrzése együtt sikerülne. Sok sikert az OT vizsgahoz.

  2. TS classics and academics

   Máshol ez a BMW mar kapna O-t vagy H-t, (meg ado es biztositási kedvezmenyt) kis rozsda/horpadás ide vagy oda. Nagy a szigor földiek, de talán a jövőre nézve megéri..hogy csak a java maradjon.

  3. Márk Stefán

   Hallgatva a fentieket, azt hiszem egy darabig nemigen fogok OT-vizsgára járművet vinni.

  4. mindtricky

   Rosszul lettem az emelőtől.

  5. John Hajdu

   7:27 "Légyszíves Uram ne támaszkodj a visszapillantómon!"

  6. László Ádám

   Az OT vizsgához az AF- es alváz vagy motorszám kizáró ok?

  7. Gergő Boros

   milyen jó lenne ha nem egyszerre beszélnétek és lehetne érteni hogy ki mit mond.....

  8. RC GO

   Tetszett a videó témája, nagyon, de azért ez a precízség nagyon nem..... persze aláírom, hogy egy OT minősítés követeljen meg egy bizonyos állapotot, DE az hogy a szürke kabátos úriember abba is beleköt amiben nem kellene, pl jobb oldalon az ajtó mögötti karcolások, vagy a tetőn lévő rozsdás antenna kupak.... egyből már lakatolni, festeni, de mindennél ezt mondja. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy ha ő csinál valamilyen (akármilyen) munkát, ott mennyire precíz, ott is egyből mindent szétszed és festet-e? Egyáltalán nem bántásból írom ezeket, csak az elfelejti hogy ez egy 35+ os autó, amit használnak és nem “vitrinautó”. A gyárból sem jött ki abban az időben semmi tökéletesen....

  9. Szabolcs 83

   Szép ez a kiscápa. Én is eltettem az E 39-em. Nem tudom, hogy valaha lesz-e értéke de nekem mint az utolsó BMW, amire vágyytam, meglehetősen nagy eszmei értéke van.

  10. Johnny Diablo239

   👏👏👏

  11. Kelpo Johny

   "A lakatos álma amúgy a benzintankot heggeszteni" itt hangosan felnevettem😅 hatalmas a figura👍 26:10

   1. MrNanda38

    Nemgond,fell kell tölteni vízzel,hogy ne telítődjön benne benzin/gázolaj pára...és már heggeszthegő is,nemnagy tudomány de óvatosnak kell lenni

  12. Gergő Bodó

   Gyermán Zsoltié az e38 a háttérben? 740 vagy mi?

  13. Sándor Pete

   Vidd el Tonihoz

  14. Balazs Mehes

   Ez a lehető legjobbkor jött, köszönjük!

  15. eHarminc

   USA bol 69 es Nova 6 hengeres volt most Big Block mas diff mas valto mas futomu na azt,hogyan Papirozni! Az USA ban meg a zsir eredeti vas is epitett ! Konyvbol nezed ki ,hogy jo? Mert ha igen good luck Laci .

   1. HARDMODE

    Németben papír- vissza kész. Szívesen :D

  16. A. C.

   Erdemes ezt bemutatni , ez jo sorozat lesz

  17. Laz1Go

   98ban volt egy 88as E30 BMW-m. Azota is redszeresen almodok azzal hogy vissza vasarolom 😅 Pedig volt baja boven mar akkor is, de azt vezetni egy alom volt. Most meg mar az egekben az arak, legalabbis a jo allapotuak.

  18. György Blandl

   ...hát így elkezded így magadnak... Khm magadnak... Laci! :D Ráborult volna Pista SsangYong-jára!

  19. László Ördög

   1-800-UNBELIEVABLE Hagyd a p*csába azt az OT-t. Ez az autó így jó ahogy van.

  20. B H

   A csávó, tipikus KPM-es, nekem itt sem volt szimpatikus...

  21. Roland Szabó

   Beton nyest, katalizátor nyest. 🤣 Naggggyon hülye...🤣🤣🤣

  22. Ferenc Bakajsza

   Nagyon jó rész. A Zoli hatalmas. Ilyen emberek kellenek. Nem sufni, többször is említette: "igényesség". Ami sajnos nincs meg ebben az országban, tisztelet a kivételnek. Sajnos a tulajdonosok sem igenyesek magukkal szemben.....

  23. Garázs Géza

   Ilyenek sz OT s vizsgabiztosok? én inkább megvárom míg a ő félék elmennek nyugdíjba, és az én generációm vagy a fiatalok lesznek helyette

   1. Zoltán Göndöcs

    @Garázs Géza hát mondjuk ja, Németeknél vittem már pár kocsit műszakira , meg sem nézték a számokat soha. :)

   2. Garázs Géza

    @Peter Balla nekem egy kicsit lazább stílus szimpi

   3. Garázs Géza

    @Peter Balla a szakmai tudása biztosan példaértékű

   4. Peter Balla

    @Garázs Géza észrevétel : Simon László építő jellegű észrevételeivel nem kritizált senkit. Lehet valami tapasztalata is van a témában. Feltételezem a speedzone csapata is így gondolta. Lehet hogy neked nem szimpatikus de ő se azon az alapon adja az OT minősítést.

   5. Garázs Géza

    @Peter Balla ad1 : én a tárgyhoz szólok a témához , aki vagy ami okot ad rá azt kritizálom, te ne te engem jöttél kóstolgatni ad2 : bárki jobbító javaslatát meghallgatom, neked itt mi a javaslatod? vagy te tényleg csak engem jöttél kóstolgatni ?

  24. Pázmándi Péter

   Jó lett, de erre 1M is ráborul :) Vizsga díjak, okmányiroda egy 100- as kb. pluszban.

  25. Bence Pál

   Kákán is csomót... Ez az autó így ahogy van megérdemli az OT-t!

   1. Ξrror

    Vannak apró hibák, de főleg ez a Zoli figura idegesített... Az kötött bele mindenbe. (milliószor rosszabb állapotú autókkal találkoz(t)unk, mégis sok belőle többet ér, mint az egész placcuk cakli-pakli...) A jelenlegi kocsi amit csinálunk csöpög, rozsdás az alja, mégis elvitték volna azonnal 380.000 euróért - oké, nem magyarok)

  26. SV77

   15 éve volt ilyen a csajomnak.78-as 316 E21. Felujitottuk a motort fullra, voltak nyilván esztétikai bajai,de üzembiztos volt maximalisan. Eladtuk idővel, és kiderült később,hogy egy takony suhanc kivitte az erdőbe rallyzni és rommá törte ( már akkor is kitapostam volna a belét a gyereknek) ...a mai napig ugy vagyok vele,hogy oriaási hiba volt eladni....de ugye hát a nők...:(:(((

  27. János Potári

   Azért ez nagyon fasza kis e21, jó izlése van a tulajnak, grat hozzá.

   1. Zoltán Göndöcs

    Hát ja baromi jó állapotban van,ilyeneket tényleg mediterrán országból kell beszerezni,mert a kasznit megcsinálni, hát elég nehéz.

  28. Istvan Losonczi

   Nagyon jó rész volt, köszönöm!!! Esetleg arról a "borító" szerkezetröl meglehet tudni többet? Legalább a nevét németül! Köszönöm

  29. Frankó Attila Norbert

   Laci az Oktávián már cserélte a fényszórót,300ezerért? Pista kabátjáért puszika,tök cuki🥰🥰🥰

   1. Frankó Attila Norbert

    Köszi Laci!

   2. Pere László Rakpartiróka

    100 euróert vettem Ausztriából két csodálatos darabot. Mindenki megnyugodhat!

  30. Patrik Márki

   Tetszett az adás, de ez az OT... Biztos kell az öreg autókra előbb-utóbb, mert errefelé halad Ny-Európa is. Ahogy Csik mondta a Q&A-ben, Ausztria jó indikátor. De akkor sem értem meg, hogy miért éri meg ennyit gürizni azért, hogy OT-d legyen, ha egyébként használni és élvezni akarod a kocsit és nem csak nézegetni. Ha van néhol rozsda (ami már 15-20 éves autóknál is alap fícsör) bukó, ha csúnya az ablakfeszítő bukó, ha nincs meg a szigetelés a géptetőn mert egyszerűen nem találsz rá bukó...miközben lelkiismeretesen költesz rá, műszakilag jó, mert amúgyis élvezni akarod, és ha élvezni akarod akkor mondjuk a kasztnit sem fogod elhanyagolni. Az ot ebből a szempontból lehúzásnak tűnik. Megnézném én azt a Zsigulit is amelyiknek az 5. évben nincs rozsda a kipufogóján, vagy egy kis olajpára a motortérben.

   1. Zsolti H

    Pont ez adja meg az OT rendszám értékét, hogy nagyon nehezen adják meg. Ha látsz egy OT rendszámos autót, akkor az garancia, hogy nagyon rendben van a gép. Ha adnák minden régi autóra, elveszítené a varázsát.

   2. Pere László Rakpartiróka

    @Patrik Márki Nemrég vettem a 18 éves Skodámhoz xeroxlámpákat a szétégettek helyett. Willhaben, ezt ajánlom neked. 100 euróert olyan szépet talaláltam, hogy el sem hittem először. Muzeális minősítés a neve, nem lehet mindent odahordani. Értem miről beszélsz, de a rendszer így lett kialakítva.

   3. Patrik Márki

    @Pere László Rakpartiróka láttam ezt a kommentet. De van az a szempont ami mondjuk a megörökölt...mit örököljön az ember fia? Mondjuk a megörökölt w123-as Merci. Mivel Mercedes nagy becsben volt használva. A hangsúly a használton van. Mert azon a Mercin is lesz szépséghiba, lesze egy kis hólyag a küszöbvégeken vagy a sárvédőn. Lesz olaj a golyóálló dízel szentélyében is. Értem és azt elfogadom érvként, hogy a biztosító máshogy számol, hogy külföldi autó esetében már majdnem mindegy hogy mire locsolja a pénzt a tulaj, de vannak sokan, akik attól függetlenül megadnak mindent a kocsinak amit kér csak nem fognak mániákusan minden apróság miatt időpontot kérni a lakatoshoz vagy a kipuff-szakihoz. Nem tartanám fair dolognak azt hogy ha behoznák nálunk is zárós határidőn belül, hogy a városok bizonyos részébe csak OT mehet vagy legalábn euro VI mehet be a benzinesek közül. Az ajtó, a küszöb és az antenna dugó tényleg a javítani valaó kategória, ahogy az elrepedt szélvédő is. De jócskán felsoroltak olyan dolgokat is, amelyek nem kellene hogy meghatározó legyen és egy használni/élvezni szánt autó esetében tarthatatlan is. A legfontosabb szerintem a karoszéria megfelelő állapota és az autó jó műszaki kondíciója kell hogy legyen. És már elnézést kérek, de ha mondjuk előttem féktesztelnek én meg belefutok a 17 éves Skodámmal akkor én is kénytelen leszek megvenni hozzá az unixnál 300 ezres szezonlámpát (by kopasz) hacsak éppen nem találok bobtottan valamit. Vagy ha elmegy a xenontrafó az...hát jó kapcsolatokkal 65 ezer.

   4. Pere László Rakpartiróka

    Azon túl, hogy 4 kiló csak a sarc, ha normál rendszámot akarok és amúgy is rendbe akarom hozatni, bemásolom ide is: Van egy másik vetülete is a dolognak. Ha belémrongyolnak hátulról, a biztosító egy 42 éves autót lát és ennek megfelelően avultat. Tudod mennyi egy búra a hátsó lámpára? 60k. Ha OT, akkor fizeti a biztosító. Ezt használni fogom, nem mutogatni.

  31. Domonkos Komáromi

   Kár, hogy mindenki-mindenki szavába vág..

  32. Béla Miezaszar

   Szép dolog ez az OT-zás de nagyon túltolják. Egy 30+ éves autótól szó szerint jobb állapotot várnak el mint egy 3 évestől. Az autó restaurálás amúgy sem egy olcsó hobby de OT szintre hozni bármit is, pénzügyi szempontból nagyon rossz döntés. Egy 40 éves OT rendszámos autó árából kb 3 ugyanolyat lehet venni és 90%-osra restaurálni. Borzalmasan túltolják, pedig pont tőlük várná az ember, hogy segítsék az oldtimer kultúra terjedését, ehelyett tökön szúrják az egészet... :D

   1. Peter Balla

    @Béla Miezaszar ez a megállapítás nagyon messze áll a valóságtól, és ezt a videóban is tökéletesen elmondják. Javaslom a videó ismételt megtekintését. Számos magyar OT rendszámos autó 90%-os

   2. Béla Miezaszar

    @Peter Balla Persze nagyon nem szabad leengedni pont emiatt, de én arra gondolok, hogy egy 20ft-os nagyságú rozsda alul, egy körömnyi horpadás a lökhárítón vagy egy karc a műszerfalon azért férjen bele. De nem... A külföldi kiállításokon látható old- és youngtimerek (amik előtt az átlag ember elájul, annyira tökéletesnek tűnnek), azoknak a 90%-a jelenleg nálunk megbukna OT-n.

   3. Peter Balla

    Szerintem érthető abból a szempontból, ha lejjebb húzzák meg a határt sokan visszaélnének vele az adó miatt. De ez csak az én véleményem.

  33. Prem 51000

   Na!

  34. A Béla

   Igazából ennek az autónak alig van baja. A drágán javítható, drágán beszerezhető alkatrészek nagyon jó állapotban vannak, ez a lényeg. A többi az apróság, nagyon gyorsan és hatékonyan felkészíthető autó lesz ez. Gratulálok Laci! Amit viszont krvára hiányoltam a videóból az pont a PONTOZÁS. Éppen csak meg volt említve hogy 75% kell a sikeres teljesítéshez. Na és mennyi hibapont jár egy rozsdás kipufogóért? Mennyi járt volna a tetőantennáért? Mennyit kapna ha lyuk lenne az eredeti, tehát nem cserélt szövetkárpiton? Megéri lyukasan hagyni mert kevesebb hibapont jár érte, mintha újrahuzatnánk, vagy újrahuzatva, szakadásmentesen, de nem gyári szövettel ér kevesebb hibaszázalékot?? Mennyi hibapont egy rozsdafoltos motorháztető zárnyelv? Csak a lényeg maradt ki. Mert így hogy matekozzon az ember? Honnan tudja hogy mit érdemes menteni, és izomból tolni bele a pénzt, mert "sok százalékot jelent" és mi az, amit felesleges évekig kajtatni egy-egy ritkább autónál mert úgyis csak 2% levonást kap érte?

   1. Pere László Rakpartiróka

    @A Béla Apunak is az áll a garázsban 🙂

   2. A Béla

    @Pere László Rakpartiróka Na ezt nagy örömmel olvasom! :-) kíváncsian várom az epizódot... És köszönöm a gyors választ. Én E30-at viszek majd. :-)

   3. Pere László Rakpartiróka

    Lesznek további részek, beszélünk majd erről is.

  35. Mr Whopee

   A magyar OT rendszer egy szanalmas bohozat, irrealis elvarasokkal. Az egesz EU-ban az egyik, ha nem a legszigorubb. Alapjaiban kellene megvaltoztatni. Ezeknek tobbet er egy vadiuj fenyezes, mint egy kopott, de legalabb eredeti, aminek tortenete van. A lokhariton, ha nem szep az 50 eves kromozas, ujra kell kromoztatni. De ha ujrakromoztatja az ember, sosem lesz mar olyan tartos mint a gyari es par ev alatt lehamlik.

   1. István Vályi

    Nem kell. Max pontlevonást kapsz érte. Pont az ilyen hoaxok miatt van rossz híre. Itt az ember, elmondja, de te nyomasd a félrevezetést

  36. ati977

   'Leviszi délre, és kaliforniai autó volt' jézus gyere le..

   1. A. C.

    Californiabol alapol ne vegyel semmit az emisszios rendeletek miatt, lehet hogy meg kapod a 84 Squarebody de hogy 305 lesz benne vagy egy gyengitett heads es 350 az is biztos. Nagy hagyomany van ott ezeknek lefojtasoknak meg szabalyoknak.

   2. A. C.

    Most mit lepodsz meg ezen, es a vin atutesrol meg nem is halottal. Megy az is. Ezért kell Texas, Arizona, meg Tenessebol es csak szalon, összes papir, teljes atnezes vagy seta, Foleg hogy Houston es Southampton kozott a legjobb arban, siess mielott atvarialjak neked az adokat a Brexit miatt.

   3. István Vályi

    Ezt csinálják, látom

  37. robert lanyi

   Klassz video volt! Viszont arról az E38-ról is megtudhatnánk valamit :)

  38. ThePeca1988

   Megnyitom a videót, és rögtön ott egy 96 utáni E38 a háttérben, nagy ETs (30-35körüli) 19es felniken meg alatta 20-25 vastag pogikkal 😊 màrmint igy ránézésre

   1. ThePeca1988

    @István Vályi nagyon jó kiállása van, igy biztos vagyok a turpisságban 😃 ha nincs pogi akkor viszont jó széles lehet a felni, legalább 8,5 de inkább 9,5 (elől), az már kihozza szépen, a nagy ET ellenére is :) no meg aztán hogy rövidített gátló van-e alatta vagy sem pedig már egy másik téma 😃 arra megvan mindenkinek a kedvenc titkos praktikája :) egy szó mint száz, szépen, jó izléssel van megépitve 👌🙂

   2. István Vályi

    Biztosan nincs alatta pogácsa

  39. Főmajmász

   Szép kis 🦈

   1. Róbert Horváth

    Csak a szokásos.

  40. Patrik A

   ha eddig nem reccsent meg a bódé, akkor teszünk róla.

   1. Zoltán Göndöcs

    @István Vályi Gondolom mert egy keréknél emeltétek , arra gondolhatott.

   2. István Vályi

    Mitől is?

  41. Gojdar Tamas

   Hat eleg nagy szopas ez, nehez jo alap autot talani, , es nagyon krultekintonek kell lenni!

  42. Zsolti H

   Jajjj de örülök, hogy végre látom ezt az autót, ott akadt el a sztori, hogy hazaértetek, aztán sok-sok évig semmi. Egyébként miért kellett ilyen sok év, hogy egyáltalán tervben legyen a rendszámosítás?

   1. Pere László Rakpartiróka

    A Bavarian Classics restaurálta a motorját, a lakóautómon is volt sok munka, most jött el az ideje.

  43. YELLOW

   Elég fura feltételei vannak az OT-nak. Azért biztos vagyok benne, hogy sok OT-s alján van azért rozsda. Lehet mikor megkapta nem volt... De egy új autón 2 hét után is lehet felületi a puffantón. Nem hinném, hogy ezen kellene múljon. De hát valaki kitalálta ezt, hogy ez feltétel.

  44. Car Detailing

   Én a kozmetikát elvégzem rajta. Jelentkezzen az autó tulajdonos.

   1. István Vályi

    Szerintem megoldják azt a srácok ott, akad arra tapasztalat :)

  45. Cat Charmy

   Jó volt a téma! Az ember azt hinné már mindenről volt szó, és mégis van új a nap alatt. Köszi

  46. Én egymagam

   Jó az irány, menteni kell ezekből minél többet. Én ugyan nem fogok OT-zni, de most is 19 éves autóval járok és nem sajnálom a pénzt a rendberakására. 1.8 sornégy szívóbenzin, minden van hozzá értelmezhető árakon, lakatolás után. Nem eladó. :-)

  47. trickywhiteboi

   Hany ilyen E30 van hirdetve, hogy projektautonak keszult VOLNA, mert blablabla...

  48. Tamas Astalos

   Naggggyon jó a téma,remèlem jó hosszú sorozat lesz belõle! Ha mègegyszer Bence ügyetlenkedèse lesz a mûhelyben tuti eret vágok!!!

  49. darealimi

   Látszik, hogy nem értek hozzá, mert egyből azt mondtam volna, hogy 2 nap meló és átmegy😆

   1. 466 890

    Amennyiben a 2 napot 48 oranyi munkanak vesszuk es 3 ember dolgozik rajta egyszerre akkor igen 2 napi munka.

  50. Zsolt Kiss

   Ilyen autom volt.Nagyon szerettem

  51. Pombär Maci

   Nálunk a fűnyíró traktorhoz csináltak ilyen billentő keretet. Hasonló elven működő a dolog, csak ugye kisebben.😁✌️

  52. Ks.Zsolti

   El akarják tüntetni az autó eltelt 30 évének minden patináját. "Ezeket az apró karcolásokat ki kell polírozni", "ezt az enyhén horpadt ajtót ki kell lakatolni." "Ó ezen a zárszerkezeten rozsda van, így nem maradhat." 🙆

   1. Ádám Blazevic

    @Pere László Rakpartiróka Ez az egyetlen oka annak, hogy én is gondolkodom ezen. (Nissan Sunny '87) Ami a mérleg másik nyelvén van az az, hogy sok olyan "javításra" lenne szükség az OT miatt, aminek nem sok gyakorlati haszna van és abból a pénzből inkább műszakilag tenném még jobbá az autót.

   2. Sch Feri

    @Pere László Rakpartiróka így van ezért szeretném Én is OT-ztatni a 323-at...

   3. negrusz

    @Pere László Rakpartiróka En E39-el vagyok "bajban" mert meg "csak" 25 eves. Utobbi 4 ev termese nagyvonalakban: belementek hatulrol, elolrol is... belemtolatott vki, M-es lokos repedt, letortek az M-es tukromet, korforgoban nem adtak elsobseget, tort a lampa, kiloptak a veset, leloptak az M-es hatso kis szarnyat. Boven millas osszegnel jarunk csak anyag arban. Biztosito meg fizetett kb 400e forintot. Azt is csak azert mert a karszakerto jo fej volt. Vicc.

   4. Whistle

    Van egy pont, ami felett már nem patina, hanem sérülés. Volt egy másik ítésznek egy jó mondása, hogy agy OT-s autónak szebbnek kell lennie, mint egy átlagosan szép autónak, hiszen így van értelme és értéke az OT-nak. Nem kell "újnak" lennie, de azért ne világítson már a rozsda egy záron sem, elég illúzió romboló tud lenni szerintem.

   5. Pere László Rakpartiróka

    @Dániel Sindel Van egy másik vetülete is a dolognak. Ha belémrongyolnak hátulról, a biztosító egy 42 éves autót lát és ennek megfelelően avultat. Tudod mennyi egy búra a hátsó lámpára? 60k. Ha OT, akkor fizeti a biztosító. Ezt használni fogom, nem mutogatni.

  53. BredMirror

   Ha egy adott alvázszámú autót gyártottak x és y motorral (a blokk az ugyan az, a többi része más) , akkor x helyére belehet-e szerelni y-t úgy hogy OT vizsgán megfeleljen?

  54. kisdave1234

   1:40 szinte már hallottam a főcímet “Welcome to the Collecting cars podcast with Chris Harris and Edward Lovett”😄😃

  55. Deák Bálint

   Komoly ez am emeloazerkezet! 😬 Nagyon jo kis musort hoztatok ossze ismet! 😉🙂

  56. Janos Horvath

   Nagyon jo video! Eletszeru. Hianypotlo. Egy dolog viszont odacsapott es azert az egyert nagyon kar volt! Remelem nem jegyzi meg senki! Az utolso 10mp-ben, mar csak felig a hatterbol: amikor a tenyleg sokat latott szakerto olyat mond, hogy ezt az autot le kellene alvazvedozni. Te jo eg!!! Es ugyan minek??? Legyen szives arulja el! Ugyan mitol vedi az meg, amitol a gyari ne tudta volna evtiezedeken at? Ezt vagy barmelyik sertetlen alju kocsit? Pedig a videoban korabban meg mondta is, hogy ahol, amelyiken volt, ott legyen. BMW-ken sosem volt, legalabbis az, amire itt gondol. Mar a neve is megteveszto, nem ved az semmit. A tekintetektol megvedi, alatta meg szepen elkezd rohadni, ugyanis azok az anyagok nem korrozivedoek, viszont kiszaradni nem engedi bizonyos helyeken. A vizsga elott fellocsolva biztosan jol nez ki, ujszerunek hat, de 1-2 ev mulva (ha hasznalva is van) mar reped es levelekben jon le, rossz esetben a gyari retegbol is visz magaval. Kovetkezo vizsga elott persze ujra lehet locsolni es megint ujszeru az egesz. Ja nem... Ha valahol meghuztak az aljat, akkor vissza kell potolni a gyari tomitot (szorhato tomito a neve) vagy fenyt, ahol az van es ennyire egyszeru. A bitumenes utolagos fekete olcso szarok a troger ganyolasok elfedesere jok, nem az ilyen szep es eredeti padlolemezek elcsufitasara! Alig latni ilyen aljat, fiatalabb kocsikat is ideertve!

   1. Zsolti H

    Az alvázvédőzés arra jó, hogy lehetőleg 10 év múlva is ilyen állapotban maradjon, ne rohadjon szét addig egy ilyen gyönyörű állapotban megmaradt E21.

   2. István Vályi

    @S0RT3D87 Így-így, ott a pont. Itt sokan nem tudják, mit takar az alvázvédőzés

   3. S0RT3D87

    Egy normális alváz védelemnél vissza szedik az eredeti alváz kezelést, újra alapozzák, találkozási pontokat újra tömítik, kőfelverődés gátlót, és zárás képen egy bitumen mentes alváz védőt használnak. Azért az nem rossz. Amire te gondolsz az a bitumenes takony tényleg semmire sem jó. De szakemberek olyat nem használnak

  57. Simon Templomos

   Nagyon köszi! Csikós a Triumph-nál említette, hogy a FIVA minősítés most itthon szünetel valami egyet nem értés okán, de nem részletezte. Laciról pedig itt hallottuk, hogy Ő FIVA minősítő is. Mi most ezzel a helyzet? Nagyon készülök egy projektre, de annak a Magyar OT csak hozománya lenne, a FIVA lenne a lényege. Előre is köszi!

  58. seggedbe lófasz

   Amikor felnyitották...azt mondtam ez nem megy át.

   1. Pere László Rakpartiróka

    @Garázs Géza Ez legenda, vagy veled történt meg? Mi nem rakunk zsebbe semmilyen összeget.

   2. Pere László Rakpartiróka

    @vasskos Ezek messziről látszanak, tudtuk, persze.

   3. vasskos

    Amikor alánéztek...na ott már biztos volt. Meg az a küszöb, köténylemez...

   4. Pere László Rakpartiróka

    A gépháztetőt? Egy restaurált motor van alatta, ugye te sem dőlsz be egy hiányzó szivacsnak?

  59. Sch Feri

   Ez jó volt. Pont a 323-am van folyamatban. Csak szegény rosszabb állapotban van...😀

  60. Zsoca Varga

   Na ez ez!

  61. László Müller

   Nagyon jó rész! Köszi! És külön pozitív megerősítés a Pistának, hogy hagyta kibontakozni a részvevőket, jókat kérdezett, terelte a témát ... na ez így volt profi!! Big lájk!

   1. Anulu

    valószínűleg olvassa a kritikákat, és képes változtatni a stílusán. ez pont így van jól!

   2. Ferenc Tóth

    Igen ! Pistának külön piros pont ! Köszönöm, h írtad ! :D ! Most, korrekt volt és így szeretjük ! :) Az Emesés - Pista....az nem jjjóóó :D

  62. Laszlo Kocsis

   Szép kis haverok... Pere Laci vérnyomását rendbe is tették fél óra alatt néhányszor.🙃

   1. Laszlo Kocsis

    @Balazs Mehes A penz... Az a legkevesebb...🙃🙃🙃

   2. Balazs Mehes

    Ebbe pénz nélkül nem szabad belekezdeni, ha elkezdte, viselje a költségeket

  63. tai shudai

   De jó lesz ez, fasza ötlet! Alapból szépen megmaradt a 320, meg foglakoztak is vele, de még így is el lehet baszkurálódni rajta azért rendesen. Az az borító kva jó, meg a Zoli is fasza gyerek:)

  64. MrCadillacv8 cadillacv8

   Mióta Csík nálatok van azóta vártam egy ilyen adást TI gondolatolvasók.. Most rájöttem hogy nekem csak egy öreg szarom van amit imádok ,de hogy OT nem lesz rajta az fix...bár megvan az érzelmi szál ha a "felgyújtanálak néha " annak számít DDDD Hiánypótló adás ,végre megértettem a lényeget ... Nagy köszönet !

  65. Péter Schiffler

   Én mint az utca embere akkor azt mondom, így ahogy van elfogadnám. Nagyon szép kis autó, jó lesz nézni ahogy elkészül!

  66. Attila Vágner

   Hajrá Kiscápa!

  67. Attila Csisztu

   az az arany porsche kész lesz egyszer? :P

   1. Zoltán Szabó

    Már készen van, járt kint a Drivingcamp pályáján is ;)

   2. István Vályi

    Nagyon régen készen van. Kozmetikára megy

  68. Feke András

   "Fain a verdája bácsi!" 😉

  69. Dániel Nagy

   Nagyon örülök ennek a témának, mert a sok félrevezető, félhivatalos forrásból származó jó tanácsok után végre felszínre kerül a valóság is. Esetleg azt lehet-e tudni, hogy az OT autók átalakítása milyen mértékben engedélyezett? Gondolok itt arra, hogy a kesztyűtartóra korhű stoppereket vagy angol roadster esetén szélvédő helyett pl. aero screent helyeznek. Láttam más országokban hasonló forgalomban lévő átalakított autókat, amelyek mondhatjuk, hogy szét voltak faragva ilyen téren, közben pedig egyetlen a videóban felsorolt paraméter sem hibádzott. Milyen elbírálásban részesülnek/részesülnének ezek a járművek egy esetleges magyar forgalomba helyezés/ magyar OT minősítés esetén? Van erre egyáltalán szabályzat, vagy ez már-már szubjektív megítélés. Abszolút hiánypótló és informatív adás volt köszönöm szépen!

   1. Dániel Nagy

    @TrackVic Értem, szóval akkor maradt a konzervatív hozzáállás, mint a hagyományos "csak egy egyedi lökhárítót akarok" átalakítások engedélyeztetése esetén. Köszönöm a választ.

   2. TrackVic

    Röviden: Felejtsd el. Hosszabban: Ha az autóhoz a gyártási évben/gyártási idejekor gyárból rendelhető, eredeti extra felszereltségek közé tartozott, akkor igen, beszerelhető. Láthattad a videón, hogy hátul, a csomagtérben a keresztmerevítőn volt furva 4db lyuk a gázszett rögzítés miatt, azokat is el kell majd tüntetni. Nem fúrhatsz faraghatsz bele a gyári alkatrészekbe, legyen az vízcső, tetőkárpit, padlólemez, műszerfal. Muzeális jelleg a lényeg OTn. Egy műszaki vizsga más, nagyon sok szempontból.

  70. Ladislav Sukovič

   Ezek a vizsgasztatok pofa szerint, pénztarca szerint és kedv szerint donti ell mi legyen a kocsival. Ez igy mukodik Szlovakiaba is, ha nemtetszik a pofad, ha szarul pihente ki magat a csavo akkor ugrot a vizsga. Egy oramulva eljon a haverja és egy roncs szar OT vizsgat kivanloan megcsinalja.

   1. A. C.

    @Sz Balázs van HUfast video srac csapatja neki a benzinkutra meg varosba, adja nagyon. Nagyon meno bizony.

   2. Sz Balázs

    @A. C. Harckocsival szívesen mennék parizerért, menő

   3. A. C.

    @Sz Balázs itt a walesi bardok mindent is bejgyeznek, ezt kerdezd le az mot checken : EVN661L, vizsga es adó mentes , papiros, kedvezmenyes biztositasos, uton vezetheto extrem pelda. Nézd meg, sirni fogtok, ilyenhez nektek forgalmi level meg ut engedely kell es az eletbe nem kap rendszamot. Vagy ott a rover a spitfire motorral es egy busz valtoval XBC497X. Minden van, mindent lehet.

   4. Sz Balázs

    @A. C. németeknél a hobbiautóminősítés szintén sokkal lazább, úgy tudom (H-Kennzeichen)

   5. A. C.

    Historic es classic minosetest siman kapsz itt (UK) evre adjak egy feltetel van hogy legyen valamilyen szinten ut kepes, aztan hogy most te koppra felujitod vagy meghagyod eredetinek, rajtad all alapbol szerviz (mot) es adó kivetel vagy.

  71. geraszimov78

   Urak! Max respect, ez adás vót a javából :-)

  72. Andy

   A Garázs tv-ben 2013-ban Vinyus Ladáját vittétek OT-re, ott azt mondta a szerelő, hogy a rozsda nem bukótétel. 15:45-nél a motortérben nem lehet rozsdás semmi, vagy a teljes autóra nézve kizáró ok?

   1. Max Morgan

    Azota eltelt 8 ev, gondolom valtoztak a szabalyok.

   2. Pere László Rakpartiróka

    Nem mindenhol megy pofára, nem szabad általánosítani. Sehol ne legyen rozsda rajta, az a mondás.

   3. Ladislav Sukovič

    Pofa és kedv szerint mukodik a OT viszga.

  73. Benjámin Berczi

   Nagyon király anyag lett. 🤘

  74. Pálmaliget

   Szuper video vàrom a kövit

  75. Marci Czita

   A kukettó jelentős!

  76. Takács Károly

   Tanulságos videó! Nekem biztos.

  77. mrbenedicht

   Néhány évet kellett rá várni :D

   1. Pere László Rakpartiróka

    @A Béla Dugattyúk nem, azokból újak vannak bent.

   2. A Béla

    @Pere László Rakpartiróka dugattyúk, főtengely, vezérműtengely maradtak azért?

   3. Pere László Rakpartiróka

    @A Béla Minden. Ami nem, az fel lett újítva. Bejáratós még a motor, alig 800 km van benne. 4000 fölé még egy darabig nem mehet. Ide nem tudok képet beszúrni, de tényleg egy vadonás hathengeres van az orrában.

   4. A Béla

    @Pere László Rakpartiróka Ezt kicsit részletesebben ki tudnád fejteni? Mik voltak a bajai, végül mik lettek cserélve?

   5. Pere László Rakpartiróka

    @mrbenedicht Az eredeti lett felújítva. Gázzal használták, nem tett jót neki.

  78. Szántó Patrik

   J astra bontodik? Erdekelne 1-2dolog😂

   1. Frankó Attila Norbert

    Mi az a jé astra? Gyártják?

   2. _xBalazsx_

    😂