Speedzone vasárnapi Csik: Megvettem, szétszedtem

speedzone.hu

51 E megtekintés12

  Ha csatlakozol ehhez a csatornához, jutalmakban részesülhetsz:
  hufast.info/up/7JrAnhYH_u62Sn7ZYdnMrA.htmljoin
  A témáról készült cikket itt olvashatod:
  speedzone.hu/megvettem-szetszedtem/
  A séma egyszerű: van rendes szerelnivalóm, az NSU OSL 251 nevű motorom, minden készen áll a bemutatóhoz, tehát lefotózom, levideózom, megírom. Aztán végül nyakig fuldoklok egy Triumph TR4a műszerfalában. Ami egy autó, ha valaki nem tudná.
  #speedzone #vasarnapicsik

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. Nemeth Peter

   Az a kormánycső egy porszívócső bonyolultságával vetekszik. Angol autó olasz gazdától :) Fel a fejjel!

  2. Bánk Meszlényi

   Görbített metrikus menetű csavar???!!! Sosem hallottam még ilyen megoldásról. Azt hinném, hogy csak barkács megoldás volt egy tulajdonostól pedig nyilván a gyár ötlete volt.

  3. Dombai Attila

   Le a kalappal! Nezni elvezem (mondjuk ez is meglep egy kicsit es foleg a stilusod miatt van) de soha nem csinalnam.

  4. steve jobs

   De miért is kellett szétszedni ? Úgysem lesz sose tökéletes :)) Ezzel az erövel lehetne venni egy forintért egy kakák, és azt tákolni :))

  5. Péter Márton

   Csik: Olyan autót akarok amivel neeem kell baszakodni. Csik három héttel később: "Inkább a zsanért szedtem le az ajtóról..."

  6. Tóth Attila

   Csík! Azért annyira legyetek már légyszi magatok felé igényesebbek, hogy amíg a forgatás tart a telefonon legalább némítsátok a bejövő értesítéseket!

  7. Csöme József

   Remélem tudod miért ment a dislike! !!!!! (Revizor, cenzura, új főnök, arogáns, gyökér, VÁLYi!!!!!!!!!!!!!

   1. Péter Németh

    Mi a baj Józsi, mesélj! 🤣

  8. Szentgyörgyi Dezső

   Hát sajnos ez a videó nekem tele volt reklámmal de igyekeztem figyelni a töri órán.

  9. N Sz

   A Triumph onmagaban nem rossz, de a gyari "lelet" Giuliahoz kepest egy festett ujitgatott itt-ott tajkolt olcso megoldasokat hasznalo jatekauto. Nem igazan ertem, hogy ez hogyan kellhetett...

  10. Booner Deptford

   Ennyit dumálni a semmiről. Rugd be, sisak le, hadszoljon...

  11. Peter Balla

   Az olasz autószerelők külön műfaj. Az én kocsim is Olaszországból lett behozva és mucsaröcsögén nem gányolnak úgy ahogy a digók tudnak. Félelmetes

  12. narancs5

   Olyan kielégítő nézni, ahogy más is hasonlóan szív. Visszaadja az életkedvem egy-egy elvesztegetett szerelős nap után :D Továbbá vicces látni, ahogy Csikós úr teljes természetességgel kapja szét ezeket az ezeréves technikákat, amikhez némelyek Szent Grálként viszonyulnak. Így jóval közelebb kerülünk hozzájuk, mint egyébként bármikor.

  13. 7AccordHomeStudio

   Így kell egy 5 éves GS Lexus árát elkúrni egy 60 éves öreg szarra... minden tiszteletem Csiké, de azért nem egy Jay Leno, aki ezt finanszírozni is tudja a "legfelsőbb szinteken"! Ennyi pénzért ez még nem is egy restaurált gép? Eskü nem fogom megérteni az ilyet, bár hazudnék, ha azt mondanám, nem jó tunkolni belőle a TV előtt... 🤣

   1. Zsolt Csikós

    Ja, az 5 éves Lexus GS-től féllel nem megy feljebb a pulzusom. Hanem hússzal lejjebb megy. Menekülnék tőle, túl sokat ülök modernben.

   2. Zsolt Csikós

    23 ezertől kapsz használhatót, overdrive-val ez volt nagyjából a legolcsóbb egész Európában. És van ebből olyan (OD nélkül!), amit 45 ezerért mérnek. Ez úgy lett felújítva, amit a lelkesek restauráltnak, a fanyalgók autószerelősen felújítottnak mondanának. De nekem pont jó ár-értékben. Jay Leno száz autó közeli (vagy még többet számláló) parkjában talán négy vagy öt autó van, ami ilyen értékű, a többi tíz-, száz-, kétszázszoros. Ha hasonlítgatsz, akkor jobb, ha érzed a dimenziókat. Ez nyugaton még a nagyon kispálya.

  14. Domonkos Komáromi

   ha mész Feri-bácsihoz csináltass vele a fékfolyadék tartály belső átmérőjére egy belső O gyűrű tömítésű közdarabot, így megmarad a gyári sapka s nem fog ereszteni :)

  15. Kovács Máté

   Fhu ez a motor nagyon szép ... De az az alapjárat ahh ...nincsenek szavak rá Gratulálok hozzá Csikós mester !

  16. MrPoczok

   Minden tiszteletem és elismerésem ezért a már-már mazochista alázatért és rajongásért, amennyire képes vagy rajongani egy ilyen mérnöki és minőségbeli sz@rkupacért, mint ez az amúgy még így is remek állapotú és gyönyörű Triumph. Irigylem ezt a hozzáállást és csodálattal adózom előtte.

  17. Inhauser márton

   Milyen jó kis punk dob alapra ketyeg az nsu motorja. 😉🥁

  18. piotor81MERLIN240

   Ez az onszopatas az evolúció ezen a szintjén nekem értelmezhetetlen. Viszont nézni azért jó és örömteli, hogy megtaláltad az örömöd és a motivációd az életben.

  19. Bond James

   Nagyon szép ez a motor!!

  20. Bond James

   Brutal hangja van

  21. TECHNO TRONIC

   Én úgy hagytam volna a kormányt hadd lötyögjön :DDD

   1. László Kotmajer

    Rohadt zavaró pedig

  22. Zoli991 Szegedi

   Csikós Zsolt, azt szeretném mondani, hogy nem vagy még elég öreg ahhoz hogy ennyire fájjon a derekad, kéne végezz könnyebb edzéseket rendszeresen, hogy még jó sokáig tudj ilyen tartalmakat szolgáltatni nekünk. Köszi és jobbulást

  23. János Kovács

   Az biztos, hogy valamiert a nemet agy van legjobban raallva a muszaki dolgokra, de viszont az angolhoz all a lekozelebb a pici, konnyu, sportos auto. Muszakilag most egy uj vilag nyillik meg elotted, es kicsit jobban betekinthetsz az angol lelki vilagba, mert ugye valamilyen szinten nem csak a gondolkodasuk, de lelki habitusuk, es az egesz vilagkepuk tukrozodese is egy-egy targy, amit letrehoznak. Egyszeru, de elegans. Mintha azon jart volna a tevezo agya, hogy gyorsan rakjuk ossze, mert minnel hamarabb elvezni akarom, mikozben pofekeli a pipat ,es leporolja a hamut az oltonyrol.

   1. János Kovács

    @Zsolt Csikós amugy, pedig egy tobb szaz eves pubbol kisetalva, a viktorianus hazak mellett elsuhanva, a negyvenes evek az teljesen posztmodern! 😃

   2. János Kovács

    @Zsolt Csikós Life is too important to be taken seriously!

   3. Zsolt Csikós

    @János Kovács Egy Morgan nagyjából a negyvenes évek technikája, annak a korszaknak a megoldásai, változó erősségű és modernitású, beletákolt motorokkal. Az MG szerintem sokkal kiforrottabb, sokkal nagyszériásabb, de még mindig fura (Angliában akkor szabványosnak számító) megoldásokkal teli szerkezet, a Triumph, mint kisebb, nehezebben fejlesztő autógyár, pláne a TR4A, amelynek a megoldásai (a hátsó futóművét és a módosított vázát leszámítva) a negyvenes évek végének TR2-eseihez, a motorja pedig a harmincas évekbe nyúlik vissza, valami köztes - rémisztően ódon és esetleges megoldások néhány elegáns és ügyes fogással. De ettől még nagyon bírom, hiszen pont ezt a másságot kerestem.

   4. János Kovács

    @Zsolt Csikós Haha. Ok , egy dontetlenben kiegyezunk. 😁 Kivancsi vagyok milyen kulonbseg van egy-egy angol marka kozott, mondjuk egy MG, vagy Morgan mennyivel masabb!?

   5. Zsolt Csikós

    Nem, nem egyszerű... Nem is elegáns. Kinézetre talán, de ez az autó akkor olasz, ha már a kinézetét tekintjük. Nem, inkább aranyos, kezdetleges, olyan kéz és láb nélküli, lefejellek, gyere ide-fekete lovagos. Rémisztő, milyen megoldások vannak ebben. De mondom, jópofa.

  24. lela

   A motor teljesítményén nem érezhető, hogy a közdarabbal picit szűkítettél a torkon?

   1. Zsolt Csikós

    A motor teljesítményéről sem előtte nem voltak fogalmaim (mert ezt nem téped úgy meg összerakás után, mint egy MZ-t felújításból, ui. szétesik), se most nincsenek (mentem vele kb. 500 métert, hasonlóan félve a széteséstől)...

  25. Deák Bálint

   Hát minden tiszteletem! egy halom lové és egy halom szopás de a rendület töretlen! Bigup Csík! Kitartás! 🤞🤞 A cikk is bravúros számomra!👍

  26. Dániel Tyerjánszki

   Nincs az autóhoz egy robbantott ábra, hogy épül fel gyárilag? Azt hiszem be kell ruháznod mostmár egy inches dugókulcs készletre. 😁

   1. Zsolt Csikós

    Az AJS óta van inches mindenféle szettem, Szigetszer Tomi jóvoltából most már még több.

  27. Attila Konkoly

   nekem ez lett az egyik kedvenc rovatom! :)

  28. Gábor Kalmár

   Én is hasonlóan jártam a kormánnyal,viszont könnyen megoldottam,behegesztettem a helyére egy motor kormányt és azóta szuper! Az NSU-val meg hogy akarsz motorozni mikor a levegőben van a hátsó kerék?! Vannak azért ott nálad hiányosságok papám!

  29. MrCadillacv8 cadillacv8

   A szopórollernek jó a csapágya ,évekig gurul he egyszer meglökik..számomra ezek a taknyolások a legidegesítőbbek egy kocsin..20 féle csavar,megszakadt menet,szigetelőszallag,összesodrott vezetékek stb.. én 6 év után is még most is találok tákolást ..mikor a paraszt a 12-es tengelyt elköszörüli 8-ra ...nem gáz mert ez csak a laprugó főszilentjében volt ,nem tart semmit "csak" az egész kocsit ...de lassan körbeértem.

  30. MM

   Azért Zsolti megtalálta benne a hibát akkor :) most van mit szerelni akkor rendessen.

  31. Tibor Donkó

   Szia! Ha lesz alkalom videora venni az NSU-val egy próbakört, jó lenne megnézni. Jobbulást a derekadnak!

  32. Whistle

   Ugyan már Csík! Ez egy kicsit komolyabb karbantartás, sok mindent látott már az évtizedek alatt, de ezek pontosan ilyen házilag jó és szépen orvosolható dolgok. Hát nem ezt szeretjük ebben? Bár gondolom nem fér el, de golyóscsapágy lenne oda az igazi, ha nem is túl autentikus, de jó mélyen van :)

   1. Zsolt Csikós

    Ja, persze, én is így gondolom. Csak egy picit könnyebb ismerkedést gondoltam. De így se baj.

  33. Lastname Firstname

   18 perctol kezdodik az autos tartalom

  34. ati vegh

   10gurigás kopott legó:)) De nagyon kívánatos...

  35. scourgeace

   Bakker...soha nem gondoltam volna, hogy más keserűségének örülni fogok! Először is, szerintem magadhoz sem vagy őszinte, mert azért valahol olyan ember vagy, aki szereti ha xopatja egy ilyesmi ugye? 😊 Ne értsd félre nem rosszmájúságból, csak szeretnem nézni mikor bütykölsz. Ezzel szerintem többen így vagyunk! Kössz ✌️

  36. Zoltán Csorba

   zsolti te ön kinzó vagy de tiszellek érte

  37. Boti Saghy

   Apa kezdőődik ! :)

  38. tyutyesz01

   Csik, a motorozást is elnézegettem volna, de ez így sokkal kerekebb és életszerűbb sztori lett. Meg amúgy is, lesz még sokkal jobb idő a motorozáshoz. 🙂🤘 Köszi a videót!

  39. lászló Nagy

   Szia Csík . Kösd be a rádiót 🙂 ha már ennyire szét van kapva.

  40. subi fori

   Angliából haza egy 70 éves BSA nyergében mekkora élmény lehet szerintetek?

   1. Zsolt Csikós

    Kicsit megőrülsz, két évig csontkovács, 70 évesen életed nagy sztorija.

  41. Ladislav Gazdag

   Annyira szeretem nézni ezt a faszit hogy hihetetlen.

  42. A. C.

   Ha Vasarnap akkor Csik es egy ujabb szerelos elvezet. Nagyon rockandroll

  43. L0rd V0ld3m0rt

   Ilyenkor mindig áldom magam hogy beértem két Trabanttal. Feltűnően keveset szopok. Lekopogom.

  44. Attila Badi

   18 vgyok ezek a videók meghozák a kedvem a kis szerelgetéshez stb ez a motor nagyon tetszik lehet majd veszek egyet és szerelgetem

  45. Fungaricum

   Az a fekfolyadek-tartaly gyarilag ilyen? A korabeli japan motorjaimon, ahogy mondtad, egy gumiharmonika membran van belul, hogy kiszoritsa a levegot mivel a fekfolyadek higroszkopos. Nehez elkepzelni, hogy az angolok csak siman radobtak egy kupakot egy tomitessel....

   1. Zsolt Csikós

    Igen, gyárilag, hogy a fene egye meg.

  46. Zsolt Bicski

   Boldog névnapot ma is druszám!

   1. Zsolt Csikós

    Kösz, viszont!

  47. Zsolt Bozsér

   A kormány monnyon le!

  48. Peics Gabor

   Minden tiszteletem a mestré, de borzasztó volt a hang, a messenger csipogas, idegbajt lehet tőle kapni.

  49. MetalTrabant

   Azért mikor egy ilyen kőkorszaki masina beröffen, mint az NSU, annak van valami mágiája... ezek még tényleg életre kelnek, és szinte muzsikálnak értő fül számára. Na, ez az, amit szép lassan kiölt az emberiség a gépekből...

  50. Peti Heritesz

   Minden tiszteletem a tiéd, de az, hogy az olaj lefolyik a forgattyúházba, nem hiba. A modern szárazkarteres konstrukcióknál is lefolyik. Szárazkarteros motoroknál, az olajszint ellenőrzésének procedúrája az, hogy olajszint ellenőrzéséhez be kell indítani a motort és alapjáraton járatni 2-3 percig, amég a motor másodlagos olajszivattyúja visszatölti az olajat a tartájba. Ha a motor alatt nincs olajfolt, és az olajpálcánál beszaglászva nem érzel erős benzinszagot, az indításnak nincs kockázata. Egyébként motorkerékpár szerelőként mondhatom, hogy amiről te is beszélsz (bocsáss meg, hogy így fogalmazok) az egyik leggyakoribb felhasználói hiba, amit a motorsok elkövetnek.

   1. Zsolt Csikós

    @Peti Heritesz Igen, a két olajszivattyú megvan, írtam is róla többször, szerintem az előző speedzone-os-NSU-s posztban is, a TC-n is még régebben. Tehát 2-3 perc, oké.

   2. Peti Heritesz

    @Zsolt Csikós A szárazkarteros motorokban kettő darab olajszivattyú van: Van egy, ami az olajtartályból keni a motort, és van egy másodlagos szivattyú, ami a "kenést már elvégző", a karter alján összegyűlt olajat tölti vissza a tartályba. (Ez a kettő általában közös szivattyúházban van, de valójában két szivattyú.) Működés közben folyamatosan van olaj a karterban is, és a tartályban is. Kell legyen, mert sem a motor nem mehet kenetlenül, sem a másodlagos szivattyú, tehát a karter és a tartály között van egy "egyensúly" alapjáraton több olaj marad a karterban, és kevesebb a tartályban, fordulaton elenyésző mennyiség a karterban, és sok a tartályban. Ennek az olajszint ellenőrzési procedúrája: -be kell indítani a motort, és üzemmelegre járatni, hogy az illesztési hézagok és az olaj viszkozitása beálljon az üzemi értékre. -melegen járatni kell alapjáraton a motort 2-3 percig, azért, mert a fordulatszám növekedésére ugye több olaj lessz a tartályban és azért kell a pár perc, hogy ez visszacsökkenjen. -le kell állítani a motort, és rögtön ellenőrizni a szintet esetleg beállítani(Itt fontos hozzátenni, hogy a motornak egyenesen kell állnia, a saját lában, nem sztenderen, mert az is befojásolja a mérést), de azt is 2-3 percen belül, mert hamar lefolyik. Ha a motor már nem fordul át, az komoly túltöltésre utal, az már nem üzemszerű.

   3. Zsolt Csikós

    Nahát, ezt nem tudtam. De láttam olyan motort, amit ilyenkor át se lehetett forgatni. Vagy abban szörnyen túltöltötték az olajat? És mikor nézed az olajszintet egy ilyennél? Mert normál motornál ugye, melegen, öt perccel leállítás után, mert akkor már visszamegy minden a vezérlésből és reális a mérés. De Itt? Hiszen a hígabb, melegebb olaj öt perc alatt nemcsak a vezérlésből folyik vissza, hanem a forgattyúsházba is, bele... Tudsz rá valamilyen szabályt?

  51. Tamás Patkò

   Csík! A főfékhengerből kapható új Wilwood gyártmány, van is raktáron Mogyoródon a BPracingban. Lemerem fogadni hogy teljesen ugyanaz. 🙂

  52. Petkov Sztojan

   Természetesen , a hozzászólásom a legnagyobb tisztelettel ,s örömmel tűzdelve van! Mert maximálisan tisztelem Csíkos Zsolt újságírói( és egész Speedzone csapat) szakvélemények, és szakirodalmi megosztásait , gyakorlatban is nyújtott bemutatóit ,a polgári népnek! Teljes autó -motor hozzáértést restaurálással -bővítve Szakújsagíroként sugározva!!!! "Best" Az autó fényezés praktikák hozzászólásom, csak javaslat, nem mint, ha Csík' technológiája nem volna teljesen jó! ---Triumph teljesen rendben, nagyon gyönyörű állapotban van, 👍 Speedzone Jók vagytok nagyon.😊👌👍

  53. Dávid Kovács

   Jó kis játékot vettél Zsolti. Ismerős nekem az agyrém szerelés, de a végeredmény örömteli. Volna egy privát kérdésem feléd, hol tehetném fel? Üdv. Dávid

   1. Zsolt Csikós

    A cikk (speedzone.hu) elején kattints a nevemre, kapom közvetlenül.

  54. György Szabó

   Szerelős videó káromkodás nélkül nem hiteles!:))

  55. Richard Orosz

   Asszem pár hétig nem kell aggódnom, hogy nem lesz vasárnapi csík :D

  56. gergo638

   Fasza hangja van

  57. Badgeholder

   Na, kezdődik a végeláthatatlan szopás... :D

  58. Adam Toth

   Egyszer lesz remelem olyan is, hogy Csík feltarja a hatsó banános ladak tartalmat is 😁 ebben a garazsban tobb epizodot lehetne forgatni mint amennyit a Baratok Koztbol lenyomtak. Btw Csík, ha azt a szaraz nedves porszivot / vagy karpittisztítót okosba atvennem szivesen ;)

   1. Gábor Gellérthegyi

    @Zsolt Csikós szerintem az izéidre is kíváncsiak vagyunk! 😈

   2. Zsolt Csikós

    Ládákban csak izék vannak, nem annyira izgalmas

   3. Adam Toth

    @Zsolt Csikós mar kosarba is tettem 39,9 ert 😄🤘

   4. Zsolt Csikós

    Lidlben félévenként van akcióban, figyeld! 😃

  59. Zsolt Pinczési

   Szia Zsolt. Szerintem a csirketelepen bevállalják a kis vasadat.

  60. Petkov Sztojan

   Ne is mond !!!!en is derék fájós lettem,!!!!!!! "Take are easy!" Ne motorozzál az nap ,így van! Jól nyomod , Csík! Nem az a "vad fanatik!" Mi vagyunk az elsők aztán jöhet a többi!!!!!😜👍 ( egészségre értve 😉) , de amúgy az autós szakmának is , Speedzon-al elsők)))👌🙄😊 By Petkov Sztojanov, sziasztok

  61. Petkov Sztojan

   Csik azt a kormány oszlopot jól meg kell javítani, azt marha komolyan veszik az OT vizsgán!!!

   1. Zsolt Csikós

    Jól meg lesz, ne aggódj, azért hasalok neki...

  62. Petkov Sztojan

   Hiába csak belső részek, nem ajánlom Zsolt!!! By Petkov 👍

  63. Petkov Sztojan

   Ne!!!!!!!!! flakonbol( aerosol-spray-al) fújd le !!! Nem lesz jó!!!!!!

   1. Zsolt Csikós

    Kompresszort nem fogok beüzemelni, csak rejtett helyeken fogok javítani úgyis.

  64. Petkov Sztojan

   Csik !!! Készítsetek elő fényezésre,a garázsodba, s vidd el egy kamrába ott fújjátok le , a Triump-ot. Én profi autókarosszeria javító vagyok,(azaz sokat fújunk ; restaurált kasznikat is....) Rotterdamban, tudom miről beszélek!!!!!!

   1. Petkov Sztojan

    @Zsolt Csikós Dehogy is ! Dehogy az egész autót!!!, az autó rendben van , hanem azt a részt rendesen kimaszkolni' ,s lekezelni ,(fék folyadék márta állapot után) s ráhordani , festéket utána, de egy kellő nyomással, -a megfelelő legjobb kohézió' elérése ( be diffundálás ) érdekében! --- 2 hónap után ne makkon le újra-- ennyi

   2. Zsolt Csikós

    Te úgy látod, hogy egy féktartály-szivárgási probléma miatt az egész(?!) autót le káne fújni? Kamrában? Atomfegyverrel verébre?

  65. Károly Homoki

   Nagyon jók ezek a videók. Munka munkát generál.Csak így tovább!

  66. Petkov Sztojan

   Sziasztok Speedzone, Csík!!!? Ez a karbi' bevált úgylátom, 10 ezer Magyar Forintért !!!😜👌 Mondjuk én gondoltam jó lesz! Nem akartam el kiabálni, a múltkoriban, ......Jól van.

  67. Sándor Ács-Tari

   Hat Csík azert tenyleg ugy inditottam el a videot h mocizol es meselsz, aztan erosen elkanyarodtal az NSUtol de ereztem rajtad h hat neked sem ez volt a terv es h arra jobban vagytal volna. Remelem osszejon a tura a haverokkal es az NSU is birni fogja :) eszembe jutott egy kis gonosz beszolas "derekas ember vagy" :D pihentetned kene vagy egy jo csontkovacshoz elmenned. Edesanyam szavaival elve "kitartas lesz ez meg igy se" :)

  68. C Daniel Nagy

   Csakis a CarVertical hirdetés miatt iratkozom fel a Speedzone-ra! Legjobb tartalom!

   1. Zsolt Csikós

    :-DDDDD Hát, az itt nincs...

  69. gyorgyhanko

   Remek videó ismét! Boldog névnapot! A hátaddal pedig kezdj valamit, mert nagyon gyorsan pokollá teheti az életed! A masszázs se rossz, de hosszútávon valamilyen mozgást, sportot el kell kezdened! Úszás, de inkább nyújtás, jóga. Utóbbiban az a jó, hogy erősít és nyújt egyszerre, mindezt nagyon finoman teszi, kb fájdalom nélkül, pont neked való!

  70. guszti21

   Tatai Dr., ott van szinte a szomszédban, megkovácsol, jó lesz.

  71. brainworx

   Látom vettél egy meditációs eszközt, Ezt 100 évig szerelheted akkor sem lesz kész viszont amíg csinálod addig nem rágódsz se múlton sem jövőn csak a jelen pillanatban vagy éberen nyugodtan. Sokan ezt hívják munka meditációnak. Tök jól csinálod! 🙏

  72. Zoltán Göndöcs

   Ezeknél a régi autóknál azért azt meg lehet figyelni,hogy a mérnöki munka a fasorban sem volt, beleszórtak mindent amit találtak, :) aztán oda rögzítettek mindent találomra és kész. :D

  73. Gábor Rákossy

   Baszki, mikor először, hidegen beindul, olyan, mint valami repülőgép motor.

  74. LifeTextures

   Alakul az NSU! A WSK karbira nem megy fel a Graetzin úszóháza?

   1. Zsolt Csikós

    Erre nem is gondoltam. De színben ütnék egymást, jó ez így, egyben, kisrendszerként.

  75. László Orsós

   Kellemes szerelgetős videó! Ma sem sikerült tartani a tervet, de se baj!

  76. voxter HU

   Szervusztok! Besz@rok rajtad Csík! 36-os NSU-m sosem lesz , de ezt a videót úgy néztem végig ,mint, ha nekem is szükségem lenne erre. Imádom az előadásodat , sokat tanulok belőle igaz nekem Oalsz robogóim vannak, Piaggiok /liberty 125/-2db és 1 Malaguti F-18-warrior, de mint autó és mint motor okosítási szinten, a videóid után sokat tanulok belőle,,,, KÖSZÖNÖM !!!! Ja és az a kedvencem minden benzines motorom, hogy ha az alapjárat olyan mit ha meg-meg állna és mikor a gázhoz hozzányúl az ember akkor felpörög, nálam akkor van minden rendben.

  77. madrian

   Hibatlan adas. Csak annyit vartam, hogy megjelenik a feleseged: - Baszki Zsolt, mar megint? - Mit megint? - darabokban az auto. 😀

   1. MetalTrabant

    Gondolom már megszokta, hogy mekkora buherátor az ura... :)

  78. YELLOW

   Jajj ne is mondd ezt a küszöbön való oldalt fekvés, kitekert törzzsel, meg stb. Én azt hittem másnap fel sem kelek. XD Akkor nem volt ilyen vicces.

  79. Zsolt Végh

   Imádom ezeket a videós anyagokat, ezek adják meg az ízét az egésznek!😋Köszi Csík Úr!!😏 Ui: Boldog Névnapot!

  80. Cooper911

   Csík! A derekadnak jobbulást! Az NSU-nak istencsászár hangja van! A Triumph meg most mutatkozik be neked. Megmutatja hol van gondja, ha szépen rendbe rakod akkor frankó lesz. Szerintem a fékolaj tartáj tetejét valami gépi megmunkálással síkoltasd le.

  81. Kovacs Krisztian

   Kedves Zsolt, ahogy nezem a videoid, mindig elfog a vagy - mint gondolom, annyi mas ferfitarsamat is -, hogy veteranozzak. Megtehetnem. DE! Szerencsere vagy annyira fair, hogy boven bemutatod eme gyonyoru hobbi/eleterzes arnyoldalait is, igy a tortenethez mar csak nemi onismeret szukseges, hogy belassam: en sosem lennek kesz semmifele projecttel, tudniillik hamarabb ontenem le benzinnel az egeszet egy gyenge pillanatomban, es vagnek hozza egy szal gyufat! Szoval halas vagyok, hogy egy csomo penzt hagysz a zsebemben, ugyanakkor megajandekozol a veteranozas "elet-benzin-szagu" torteneteivel - riziko nelkul. Aldasbekesseg! :)

  82. Gomez Vasquez

   És ha ráejted a villáskukcsot a telefonod kijelzőjére akkor abból is lehet újat venni ☺️ Ezer éves Crova készlet rulez. Én is azt használom itthon. 👍

  83. Richard Horvath

   Szia. A kormány tengely ház végéből kikopott a szilent. Meg lehet csináni, és az alkatrész sem drága. Alkatrészben tudok segiteni!

   1. Zsolt Csikós

    Köszi, de már megrendeltem, elvileg jön idefelé!

  84. Nagy György Attila

   Nem semmi hang!

  85. László Ádám

   Boldog névnapot kívánok Csík

  86. Ágnes Terhes

   Jaj de kár ezért az autóéért. Látom te is bele nyúltál a szarba. Tipikus nyugat európai munkát végeztek rajta, csak ott van javítva ahol a papok táncolnak. A munka minősíthetetlenül van elvégezve drága és szar. Jó nézni, hogy nem csak én szopok.

   1. Ágnes Terhes

    @Zsolti H Tisztelt Zsolt! Majd ha te is eltöltesz 32 évet a szakmában ilyen öreg autóknál akkor meg fogod tapasztalni hogy nincs minimális rozsda, föleg ilyen helyeken 23,08 pernél. Aztán 20,48-nál láthatod hogy a szélvédő gumi festékes, ez istenkáromlás ebből következik, hogy nem szakszerű munkát végetek , csak púderoztak . Nekem ennyi is elég ahoz hogy tudjam ezt az autót nagyon gyorsan el akarták adni., és a tulaj természetesen tisztában volt az autó állapotával.

   2. Zsolti H

    Te miről beszélsz? Egy minimális apró hiba az egész, ami még fiatal autókon is előfordul. Milyen szarba nyúlt bele?

  87. Péter Szakál

   Pár adással ezelőtt volt szó arról, mi mindennel jár a veteránautózás. Bármennyire is őszinte volt, mégis valamennyire kedvcsináló hangulata volt. A kocsi megvásárlás, megérkezés részek szintén inkább pozitív hangulatot árasztottak. A mai naturális epizód viszont tényleg bemutatta, hogy miért nem kell pl nekem veteránozni. Van egy 0,5 mm-es lötyögés, amiből pillanatok alatt egy ezer felé ágazó feladathalmaz lett, amit tényleg csak szakértelemmel, kapcsolatokkal, idővel és persze pénzzel lehet megoldani. Jó látni a türelmet és a hozzáértést, sok kitartást kívánok a munkákhoz, nekem a vasárnapi kávét szürcsölgetve éppen elég látni és követni.

   1. Zoltán Somogyi

    @Zsolt Csikós Főleg, ha még videóanyag is készül róla, amit a vizsgabiztos urak is néz(het)nek. Feltehetőleg néznek is! :) Köszönöm a remek tartalmat és sok erőt kívánok továbbra is!

   2. Zsolt Csikós

    @Highwayman Nem ismered te az én Alfa Bertonémet és a Bianchimat. Azok nem OT-sek, azok pont olyanok, amiről beszélsz. De ez a TR4 itt csak OT-vel tud forgalomba kerülni, nem lehet elslendriánkodni a dolgokat, mert nem megy át.

   3. Highwayman

    @Zsolt Csikós ez egyáltalán nem így van. Én 2015-ben 3 heti fizetésemből vettem egy 77-es nem éppen fényes állapotù veteránt. Azóta vettem egy másikat is. Évi $500 körül ráköltök, pont annyit amit muszály hogy még guruljon. Bevallom nem tudok szerelni, de nincs is normális napi használatú autóm csak ez a kettő. Ha 685 munkaórát meg $10k rámenne, akkor se lenne tökéletes veterán egyik se. Nem az a baj, hogy te törekedsz a lehető legjobb állapotra. Az a baj, hogy az otthoni veteránosok 99%-a pont ugyanilyen mint te. Itt ahol én élek nincsenek szabályok erre. Azt lehet mondani vegytiszta a mintavétel. Kb 20% aki a tökéletes gyári állapotra való felújítàsra törekszik. Semmi több. Van aki egy modern hajtásláncot dob bele, van aki patkányt csinál belőle, van aki meg úgy használja ahogy megmaradt meg van 14 másik irányzat. Ettől zseniálisan színes a kép, ez adja az egész hangulatát. Nem szabad egy tökéletességre irányuló szürkeségbe fordítani ezt a szegmenst. Mert akkor kierkesztő lesz. Akinek nincs pénze, vagy ideje, vagy szakértelme hozzá az kimarad a veteránozásból.

   4. Zsolti H

    Igen, de jó látni, hogy van valaki, akiben megvan minden, ami ehhez kell: tudás, tisztelet az autók iránt, meg maga a hozzáállás. Ja meg persze a kapcsolatok is, azt hiszem az a legfontosabb, hogy mindig megtalálod a megfelelő embert, ha szükség van valamire.

   5. Zsolt Csikós

    Ilyen ez. Az elmúlt tizenöt évem arról szólt, hogy mindenki megértse: ha veteránozni akarsz, akkor vagy legyél elszánt, vagy bele se kezd, mert ami a kettő között van, az a garantált bukás.

  88. norbert kaiser

   Szia Zsolt! Alvázvédőből milyen márkát fogsz használni, ha szabad kérdeznem?

   1. norbert kaiser

    @Zsolt Csikós Köszönöm.

   2. Zsolt Csikós

    Dinitrol 445 Drohnex

  89. Albert Németh

   Csík, szerintem ez pont jól jött hogy észre vettétek ezt a lötyögést.., 🙃 most legalább saját szemeddel látod hogy mi van a műszerfal mögött.., és lesz mit tökéletesítgetni! ✌️

  90. jakab gipsz

   Csik! azért csak találtál szerelni valót a triumph-n. nem csak a zsírzógombok! :-)

   1. Zsolt Csikós

    És a zsírzógombokhoz még hozzá se kezdtem...

  91. Veres Zoli

   Egy újabb szuper videó csak nagyon rövid lett 😅

  92. trainmodeller

   Ugyanez volt a 924esen kormánykapcsoló cserekor...pedig nekem itt volt a Haynes kéznél.

  93. Castor Troy

   Ez az új kedvenc rovatom a Speedzoneban, sajna Pista már nem igen szerelget, pedig azokat is nagyon bírtam.

   1. ihadgoodsushi

    @Zsolti H a merci lehet elkészül, mer' azt nem ő csinálja, hanem kiadta :D

   2. Zsolti H

    @voxter HU Az a helyzet, hogy Pista már 100 projektbe belefogott, és egyet sem fejezett be rendesen. Itt van pl egy elég nagy különbség, hogy Csík milyen szeretettel nyúl az autóihoz, és Pistának mennyire hamar véget ér a lelkesedése minden autó után.

   3. voxter HU

    Nézd meg Pistának a 190-es Merci Videó-át ,,, EPIC,, igaz szerelgetni nem látjuk, de szerintem lesz még bőven tartalom mikor Ő is szerszámhoz nyúl. remélem szerelgetni fogja a saját autóit és örömmel fog beszámolni a készülő project dolgokról. De Pistától ne várujnk ilyen videót amikor a 10-es villáskulcsot tologatja.

  94. Ádám Alexovics

   Teflon persely lenne a legjobb. (PTFE)

  95. Mihály Góg

   Így kell ezt csinálni ! Jó szuper Alfát eladni , sz*r angolt megvenni !

   1. Zsolti H

    @Mihály Góg Csíknak nagy veterán utazólimuzinja van így is, tető nélküli veteránja még nem volt. Akkor mi is a gond a cserével?

   2. Kovacs Krisztian

    @Mihály Góg Ne viccelj, a "csere" onmagaban egy fogalom, melyet az EMBER hajt vegre jo/rossz dontesei alapjan, tehat te is az embert minosited. A minosites erzelmi tolteset pedig remekul mutatja az "Igy kell ezt csinalni!", csoppet sem baratsagos felutes.

   3. Mihály Góg

    @Peter Peter Én a cserét és az autókat minősítettem , nem embereket . Maradj te is ezen az ösvényen .

   4. Peter Peter

    @Mihály Góg na megjött a fotel szakértő....

   5. Mihály Góg

    @Zsolt Csikós Most lett .

  96. tai shudai

   Ez egy nagyszerű példa arra ahogyan a friss szerzeménnyel _valójában_ megismerkedik az ember. Persze lehet ezt úgy is _intézni_ , hogy kapásból más oldja meg a problémákat, meg lehet így is, amikor megpróbálod feltárni és megoldani magad.:) A Ponton után ez már ujjgyakorlat lesz Csíknak. Ezek a műszerfal környéki, nehezen hozzáférhető kalandok elég kellemetlenek és szentségelésekkel telítettek tudnak lenni, ahogy egyre mélyebbre ás az ember, de egyszer úgyis kész lesz:)

  97. Miklós Veér

   Szia. Biztos már mindenki tudja, de én még nem.... Hol lehet elolvasni amiket írsz ezekről? "olvastál", vagy "olvastár"? Hol van ez feltöltve? Köszi

   1. Miklós Veér

    Köszönöm! Facebook-on nem vagyok regisztrálva, úgyhogy megyek speedzone.hu - ra.. Köszönöm

   2. Zsolt Csikós

    Speedzone.hu, Olvastár rovat (fent a fülön kell kiválasztani). Vagy feliratkozol a szakmai facebook-oldalamra, ahol más belső infókat is megosztok, ott minden megvan. csikoszsolt4b a neve :-)

   3. Ricsi Hidasi

    Videó leírása.

  98. Bálint Balassa

   Szia mi lett az angol motor sebesség mérővel? meglett a hiba vagy az oka köszi.

   1. Zsolt Csikós

    Az utángyártott lap túl vastag, most csak finoman húztam meg, menetrögzítőztem a csavarokat, így jól működik végre :-)

  99. Racz Andras

   Szia Zsolt! A berúgáshoz 2 tipp: 1. Az 54-es Horexen precízen fel kell vinni a dugattyút picivel a felső holtpont utánra és akkor rúgni. Amíg nem így csináltam, sokat kellett rudosni - most 1-2 rúgás elég. 2. Így videon nézve szörnyen instabilnak látszik a motor állvány. Olyan, mint ami a következő rúgásnál le akarna borulni. Én, ha sokat kell rugdosni akkor kerékre teszem a motort.

  100. Kornél Pölöskei

   Csík! Először is Isten éltessen! A derekadon egy profi masszőr nagyon sokat tud segíteni - tapasztalatból mondom. Ha nincs erre embered, akkor szívesen segítek. :)