Speedzone vasárnapi Csik: 20 km-es túra az NSU-val! Aztán nyekk

speedzone.hu

38 E megtekintés6

  Ha csatlakozol ehhez a csatornához, jutalmakban részesülhetsz:
  hufast.info/up/7JrAnhYH_u62Sn7ZYdnMrA.htmljoin
  A cél: jövőre újraélni egy 1938-as fényképalbumban látott, körülbelül 2500 kilométeres Olaszország-Dolomitok-túrát ezzel az 1938-as NSU 251 OSL-lel, illetve két másik hasonlóval. Ez az OSL - az enyém - most megtette az első nagy túráját alattam, ami 20 egyben letudott kilométert jelentett. Aztán trélerháton jött haza, de ez mellékes.
  A témáról készült cikket itt olvashatod:
  speedzone.hu/20-km-es-tura-az…-val-aztan-nyekk/
  #speedzone #vasarnapicsik

  Közzététel: 17 napja

  Megjegyzés

  1. Ádám Schrempf

   Arra nem gondoltatok, hogy feldobjátok mind 3 motort egy trélerre, ráültök a motorokra és úgy mentek 3500 km-t? :D lehet hogy balesetveszélyes, de úgy legalább van némi esély hogy odaértek. De azért tiszteletreméltó a kitartásod :)

  2. Andor Kerényi

   "Ponton" két keréken ... ! a túrára kitartást és nagy szerencsét, minden más a Csikós-nak megvan hozzá!

  3. Zoltán Juhász

   Szerintem a menetrögzitő nem működik,csak ideig-óráig. Én megfúrnám őket és kapna sasszeget,vagy valamit. De ezt is lehet túlgondolni,koronás anyával stb. Lényeg,hogy így biztosan nem lazulna ki. Elméletileg bírnia kell a terhelést is. Ha mégis szakadna a túra alatt akkor a zsebedben is elfér a cseredarab. Remélem tudtam segíteni valamennyire. Sok sikert!

  4. Péter Lajgut

   Ez hatalmas!😂 Beteg egy ötlet de hatalmas bátorságra vall! ☺ Minden tiszteletem a tiéd, én nem mernék belevágni.

  5. Szilko1977

   Ezzel a szarral itt!!!! Nemá!🤣🤣🤣

  6. Endre Kis

   Tisztelt Csikós úr,ahoz képest,hogy csak egy idősödő gördeszkás vagyok jogsi nélkül,ez engem kezd igen érdekelni!-..... Úgyértem,mint a speedzone általában,de az egyenként elkövetett vlogok is nagyon lekötnek!Mindannyiuk egyre érdekesebb témát hoznak,eggytől-eggyig. Számomra fantasztikus amit letesznek az asztalra!- a Pista,Bence,Göbi,Brúder,Peti s a többiek a teljesség ígénye nélkül.(sorry) DE!-KÖSZÖNÖM!

  7. G. Magyar

   ez a motor még 83 éve sem lett volna képes 3400 km-t megtenni, kvázi egyhuzamban...

  8. Levente Varga

   kékhold.hu Ott kapsz 19-es tömlőt, heidenaut és/vagy michelint is! ;)

  9. Benedek Nagy

   Basszus, amikor ott guggoltál a motor mellett, végig azon paráztam, ki ne bökjed a szemed a kormánnyal.

  10. Márk Tölgyesi

   Kedves Csík Úr! Köszönjük a minőségi tartalmat. Egy apró tipp, ha eljön a túra ideje akkor tartalék belsőt Michelinbe érdemes lenne beruházni, illetve egy zselés üléspárnázás sokat javítana a komfortján. Sok sikert majd a kihíváshoz!

  11. Zoltán Riczkó

   Gyerekek, rossz olvasni a kommenteket..... tényleg ennyien nem vettétek még észre, hogy Csik, és nem Csík?

   1. Zsolt Csikós

    Ezt még én se figyelem, becenév, amit van, aki így, van, aki úgy használ, még én is vegyesen. Nem érdemes nagyon háklisnak lenni, örülni kell, hogy ennyire pozitívak a kommentek. Tőlem aztán hívhatnak pöttyösnek is, mint a labdát...

  12. Tamás Dócs

   Egy tipp. Túramotorosok között sokan használnak Slejmet. A 3500km-es túrán lehet érdemes lenne beletölteni a gumikba, hogy ne érjen ilyen meglepetés. ebike.hu/termekek/kerek/defektvedelem/17094_slime-belsobe-toltheto-defektgatlo-folyadek/

  13. lászló Nagy

   Szia Zsolt. Miért nem modernizálod egy kicsit .Jobb csavarok (önzáró) , jobb gumik ,jobb akkumulátor , stb. Az nem csalás... 😁 Zsolt lehet ,hogy kicsit nehéz vagy és azért esik szét 😁😁.

   1. lászló Nagy

    @Zsolt Csikós Nagyon várom már azt , hogy már a túrák legyenek fent a youtube-n. Kitartás Zsolt. Itt mindenki neked szurkol 👍😁 Várom a következő videót. . Triumph.....?

   2. Zsolt Csikós

    Akkumulátor modernizálva, korhű tokban riasztóakksi. Gumit minek modernizálni? Nincs baj a tapadással, csak az átkozott VeeRubber belsővel, azt most cserélem. Csavarokat nem modernizálok, ha lehet, mert már így is túl sok van rajta modernből. Nem kell, van alátét, Loctite, minden. 90 kilót el kellene bírnia egy ilyennek :-DDDD

  14. Botond Ádám

   Nekünk egy NSU MAX SPEZIAL PIHEN A GARÁZSUNKBAN SZÉTSZEDVE

  15. Arnold Endre Kiss

   Bírom, ahogy feltárul ezekben a videokban a megszépítetlen valóság, de leginkább azt a kitartást és szakértelmet amit képviselsz. Le a kalappal. Teremtő erejű.. Szorítunk....

  16. Peter Molnar

   Lehet , hogy a nagy tura utopianak tunik , de a Csik nem olyan fabol van faragva , ugyhogy nyugi , meg fogja oldani. Bizzatok

  17. Richárd Balogh

   Én értem, hogy férfiak vagyunk, nem buzizunk, nem vesszük el.. De nem lenne egy jó fokkal kisebb szopórollerrel elindulni 3500km-re, ami legalább 40et megtesz belőle? :D Amúgy hajrá kitartást :)

   1. Richárd Balogh

    @Zsolt Csikós Hát akkor respekt. És nem olyan elcsépelt respekt, hanem az igazi, kalapomat emelős :) Ha Pomáz körül lerobbannál a 3500km-en, szólj, ugrok :D

   2. Zsolt Csikós

    Nem, olyat már sokat csináltam. És ez egy 1938-as motor. Az egy 1938-as album. Játszadozáshoz már túl rövid az élet, innentől már bakancslistázunk.

  18. Zoltán Alberti

   A teszt idejére minek rakod fel azt a láncvédőt?

   1. Zsolt Csikós

    Mert így nem kell eltakarítanom a láncot (a láncvédő amúgy ezt kvázi szükségtelenné teszi). És így jön ki minden hiba. És mert így veterán- és műszaki vizsgázott, aztán nem szedtem szét. Mert... Soroljam?

  19. Szlejer

   Lehet ezzel nyugodtan bármekkora túrára vállalkozni, világkerülés, akármi.... Pest megye határánál úgysem jut messzebb. A saját lábán.

   1. A. C.

    @Zsolt Csikós "When Someone Says You Can't Do It, Do It Twice and Take Pictures." Dee Deck

   2. Zsolt Csikós

    Sokan mondtak már nekem ilyesféléket. Egy kolléganőm a Bianchimra mondta 97-ben, amit a földből húztam ki és zsebporból vettem, hogy "ebből sosem lesz autó..." És mindenki bólogatott körülötte. Aztán voltunk vele kétszer Ausztriában, egyszer Rómában (családostól), egyszer majdnem Szicílián - na, az csak félútig ment. Ja, és bejártuk vele Magyarországot, majdnem elfelejtettem. És ma is megy.

  20. thaifold

   Irigylésre méltó az optimizmusod! Sikerüljön!!!

  21. Tamás Kruzslicz

   Lazuló csavarokhoz LOCTITE 243

  22. david Feher

   Amióta ott van EU a csík. Szar műsor. Kit érdekel ,? Pista kell

   1. dhavady

    Az ilyet sosem értem. Minek nézed akkor a műsorát? Nézzél Pistásat, van belőle dögivel. Ide az ínyencek jönnek némi intellektuális tartalomért, ez nem neked szól.

   2. Gábor Gellérthegyi

    @Zsolt Csikós különben meg mit keresel te a vasárnapi Csíkzoneban?. 😈

   3. Zsolt Csikós

    Előtte néztél vasárnap Speedzone-t? Csak kérdezem.

  23. Gyurech Krup

   Üdv a krosszmotoroknál használatos felniben lévá papucsokat érdemes lenne belepakolnod amivel a külső gumit fixálhatod a felnihez.

  24. YELLOW

   Inkább jól hintőporozni kell a belsőt. Pont az a lényeg, hogy ha a külső elforog, ne vigye magával a belsőt és szakítsa ki a szelepet.

  25. Béla Tóth

   Ügyesen megválaszolta a végén. Már majdnem megkérdeztem, hogy a menetrögzítő mennyire szentségtörés a veteránosoknál.

  26. Zsolt Pinczési

   Szia! Mi szorítunk neked Zsolt! Ne feledd az önzáró anyákat sem.

  27. Attila Könnyű

   Nagyon szuper kis gép azt meg kell hagyni! De ha így fogsz vele járni és ráadásul egy 3500km -s túrára fogsz menni vele ,akkor garantált a szopás és fix a motormentő rendelése horror összegért pl.Svájcból haza! Ha neked az gondot jelent ,hogy kemény gumival ráz és kibirhatatlan evvel motorozni akkor máris inkább pártolj át egy másik gépre! Egy ilyen idős motorral de még fiatalabbal is csak akkor vállalnám az utat ha előtte minden porcikáját megismertem szétszedtem atomjaira és én rakom össze, vagy tényleg egy profi szerelő aki garanciát mer vállalni ,hogy kibír egy ekkora utat!(Én az előbbit teszem,tettem.)Vehetsz belsőgumit méreg drágát is ha 1.5Bar -ral fogod használni akkor garantált a defekt nagyon hamar és nem a szelepnél fog csak keletkezni! Ezeket is legalább 2.2-2.5 Bár nyomással kell használni különösen egy túrán csomagokkal terhelve.A gumit pedig nem kell ragasztani elfordulás ellen arra pont elég az állandó magas nyomás. Én a belső gumit beszoktam fújni és a külső gumi belső oldalát vastagon gumiápolóval majd hintő v. sikporral beszórom. Pont azért mert ez fogja a kidörzsöléstől megvédeni a belsőt. Ami garantált ha pl. másfél bárral fogsz motorozni!Én 10000km-t tettem meg gond nélkül KÜLFÖLDÖN, eddig a közel 60 éves motorommal ami sokkal gyengébb ( 50 cm3 és1.8Le !!) mint ez de biztos egy ilyen "szedettvedett" ilyen olyan elmondásokból kétes előélettel rendelkező, "szerelt" motorral nem indulnék neki ekkora túrának!(Ha csak nem vagy mazochista😊 )

  28. András Adorján

   Azon gondolkodtam, hogy ha ezekkel a motorokkal háromezer kilométereket tettek meg anno, vajon ők mennyit szívtak a folyton lelazuló csavaranyákkal, patkószegek miatti defektekkel, stb... Vagy ők hogy csinálhatták...?

  29. Attila Géczi

   Korábbi videókból az rémlik, hogy úgy szeretnéd megtenni a túrát, hogy nincs követő, segítő autó. Gyáva népnek nincs hazája, de szerintem ez elég bátor dolog akkor is, ha valaki követ kocsival. Göbit biztosan rá lehetne szedni, hogy jöjjön a lakóautóval, meg néhány szerszámmal/alkatrésszel. Ők is szeretnek utazni/túrázni.

  30. Attila Erös

   Kerékpárosként szoktam alkalmazni, ha "gyanús" belsőknél (amikkel csak a gond van, túl sok a defekt, elcsúszik a külsőben, stb.), hogy fogsz egy öreg, akár defektes belsőt, kitéped a szelepet, és a külső belső futófelületére berakod. Amire jó: sokkal defektűrőbb így, (még kisebb nyomással se "csípi" el a belsőt, nem izeg-mozog. Hátránya, hogy nehezebb lesz valamivel a kerék, de ez motoron nem akkor gond, mint bringán. Lehet, egy próbát megér.

  31. Nagy György Attila

   👌👍

  32. Storch Balazs

   Így van. A remény hal meg utóljára.

  33. Sandor Gera

   Köszi a videót🤗😉

  34. Janos Horvath

   Figyu Csík, háromszáz éve akarok fényképet arról a baloldali dekli alatti szerkezetről ami a főtengely végén van. Ott a kisebbik dudor alatt. Ha valamikor leveszed azt a deklit mutasd már be azt a rugó ellenében állítható járáskiegyenlítőt. Köszi.

   1. Janos Horvath

    @Peter Kiss Már nem veterán motorozok. Valamikor régen benne voltam. K800 Zündapp és R66 BMW. Viszont szedtem szét elemeire pont ilyen NSU-t. Ismerem minden részét.

   2. Peter Kiss

    @Janos Horvath Öcsi már veterán motorozol is vagy csak a technikai megoldás érdekel? :-)

   3. Janos Horvath

    @Zsolt Csikós Nem. Ugyanaz a szerepe mint az autók kuplungtárcsájában a rugóknak vagy ma már a kettőstömegű lendkeréknek. Az egyhengeres négyütemű lassúfordulatú motor cefetül rángatná a hajtásláncot és ez egy rángatást csillapító állítható egység. Ilyen hullámos körmös cucc ami rugóval van feszítve. Elvileg tudni kéne a pontos előfeszítését a finomabb járás érdekében. Kérdezz meg valakit aki jobban otthon van ebben. Én sem tudom hogy hogyan kell beállítani ideális előfeszítésűre. Viszont sokat segítene azon a kemény járáson amit említettél.

   4. Zsolt Csikós

    Az nem a visszarúgásvédő?

  35. Tibor Détári

   A 80 km/órás sebességgel nem árt csínján bánni, nem ismerem az NSU-t, de pl egy BMW R 25 szépen megy 80-100-al de hosszabb távon eléghetnek a szelepek! A gumira én is a cross belsőt javasolnám. Pl a Mofakernél is van ,Heidenau . A csavar lazulásra a koronás anya sasszeg kombó nagyon gáz lenne? Vagy az erősebb csavar rögzítő pl. 2701 Loctite. Amúgy meg addig jó, nekünk olvasóknak , amíg valami elromlik, mert abból lesz cikk. Várom a túrát nagyon!

   1. Tibor Détári

    Ja, és az olvastárban hogy lehet kommentelni, ill. hogyan lehet kommenteket olvasni?

  36. Kövér László

   Tegyél a hátsó felnibe vakszelepet. Én rengeteget szívtam emiatt az én motorommal mert elfordult a felni a gumin. Volt Heidenau belső benne. 3-szor elnyírta a szelep nyakát a felni a 3 belsőnek. Végül VeeRubber-t tettem bele plusz a vakszelepet, azóta tökéletes. 120°-os eltolással kell beletenni a szelephez képest a vakszelepet. Kifogja nyírni a Michelin belsőt is ha nem teszel vak szelepet. Anyákhoz meg rugós alátetet tegyél. Esetleg ha kilógna az anya ráhúzásnál, le kell reszelni a vastagságából az anyának. Vagy ha nem rugós alátét, akkor önzáró anya is szóba jöhet. A menet rögzítő szerintem nem a legjobb megoldás.

   1. Kövér László

    @Zsolt Csikós Értem. Gumissal beszéltem, ő mondta hogy esetleg meglehet még próbálni a keményebb oldalfalú külsőt is. Nekem ezt javasolta, meg a vakszelepet. Meg nem a világvége ha kivan fúrva a felni. Egy hiba forrással kevesebb lesz. Bár nem tudom OT vizsgán mennyire nézik jó szemmel ha van egy vakszelep beépítve. Ha más nem, akkor a keményebb oldalfalú gumi marad megoldásnak. Mondjuk én ezt pont nem próbáltam. Nekem jobb megoldásnak tűnik a vakszelep. Annyira nem feltűnő dolog hogy elrontsa a motor összképét. De ez az én véleményem.

   2. Zsolt Csikós

    Nem akarom kifúrni a felnit...

  37. Tupcsia Balázs

   Nagyon jók ezek a videók

  38. Gábor Balla

   Üdv! Hasonló problémával küzdöttem hónapokig. A megoldás a slime vagy valami hasonló volt. Simán használható, montiban és simsonban is. Hátránya annyi, hogy ha singo szeleppel használod, akkor kis kulccsal kell meghúznod a szelepet, de ennyi. Ajánlom, hogy próbáld ki, főleg a hosszú túrán. Párezer forint. Sok sikert!!!

  39. Ks.Zsolti

   Csík miattad meg a másik zsolt miatt nézem ezt a speedzonet ti tartjátok bennem a lelket hogy érdemes feliratkozva maradni, a többi tartalom hulladék.

  40. subi fori

   Az én BSA motorom 20 métert ment, mert kiderült hogy a dinamó nem tölt semmit, legalább nem kellett sokat tolni! Ha tudja valaki hogy kell bekötni írjon

  41. Zoltán Palkó

   Ismét egy szinVonalas (Csík-os) videót láthattam, köszönöm! 👌👍

  42. brainworx

   Furcsa élvezetek vannak a világon az biztos. Értem én... de ez nagyon meredek

  43. Gemini3600

   Ez nem motorkerékpár,hanem szopóroller..! Bocsesz.. :) Kitartást !

  44. Králl Ferenc

   Mi lenne akkor ha a szelepen lévő egyik anyát belülre,a másik meg kívülre lenne szerelve és összehúzva,hogy stabilan tartsa a szelepet a ráfban?Anno Simsonnál úgy csináltam,tökéletesen működött...

  45. Joe Tiler

   igen ezzel a defetjavitóval(pont ugyan ezzel) én is megszivtam,megszivatott...egyetlen 1 forintot nem ér!

   1. Frundsbergp10

    Belsős gumihoz esélytelen.Tömlő nélkülinél azèrt van hogy segít.De ocsmány trutymót képez az abroncs belsejében, igazából csak arra jó hogy a következő gumisig eljuss.

  46. Zsolti H

   Szóval tök jól megy a motor, indul, megáll, és akkor jön egy banális defekt.

  47. Alex Jagodits

   De komolyan azok az emberek akik diszlikeolnak, azok legyenek szívesek írjanak kommentet is, mert kíváncsiak vagyunk, ha Csíkot néztek, ott mi a franc lehet az ami nem tetszett ... Csíkzone az egyik legszebb dolog, ami az emberrel történhet a hétvégén. Menni fog ez a moci, mert jó kezekben van !!! Hajrá Csík! #soseveddel

   1. Attila Könnyű

    @Robert Rob 👏👏👏💕

   2. Robert Rob

    @Alex Jagodits Engem nemsértettél meg. Esztergályos vagyok és szoktam törött,kopott alkatrészeket javítani,felújítani. Valamennyi tapasztalatom van,de krova fejet meg nemkalapaltam bele semmibe.

   3. Alex Jagodits

    @Robert Rob Én a Speedzone színvonalától és újításaitól vagyok elájulva. Amúgy elnézést kérek, ha megsértettem az idősebb motorok restaurálása, helyreállítása során szerzett tapasztalataid által felállított egódat, tényleg nem volt szándékos. Elfogadom, hogy van igen és nem, fekete és fehér. További kellemes vasárnap délutánt kívánok.

   4. Roland

    endre barát :)

   5. Robert Rob

    Én nem diszlikoltam,de nem ertem,mitől vagy elajulva. A videoban elhangzik,hogy a motorbol folyik az olaj,baj van a kettessel,állitolag fel van ujitva. Tehat nem bizik a felujitasban. Akkor miert nem szedi szet es csinalja meg rendesen? Ez nem egy ürhajómotor.Igy akar több ezer kilometert motorozni?

  48. Attila Kantor

   Csak egy ötlet és remélem nem tűnik barbárságnak, hogy ha a láncvédő burkolat peremeit ahol egymásba kell csúsztatni ott vékonyan beszurkoznád akkor nem pattanna könnyen a festék szereléskor.

  49. MM

   Sok szerencsét kivánok akkor a Dolomitokban.

  50. István Stefán

   Kitartás!! Nagyon várom már azt a túrát... Jó lesz ez, ügyes vagy, gyönyörű ez a motor!

  51. Hori Debill

   Erről szól a videó hogy van egy hulladék motorod? Elmondásod alapján. Fantasztikus 😂😂😂😂😂😂

   1. A. C.

    @laszlo simon hozzaszolasok tartalma es minosege positive, a like dislike arany se hazudik. csak te, meg egy szerencse csomag frusztralodik itten heti szinten. Mit fogalmazzak ujra neked nemet bicomagus haw? Baszottul erdekes nezni a 38as motort meg a tobbi regi cuccot. Szerintem az hogy ki mi hogy merre nemtudom kettonk kozul miutan en ezt meg irtam, felrakom a trailerre ket classic truck ot es leszallitjuk megint, utana megyek vissza mert a lovakkal is fogalkozni kell. Szoval jah , bye Felicia 💯👍

   2. laszlo simon

    Pont leszarom az ingerküszöbödet, egy csoport ingerküszöbéről beszéltem ami a hozzászolások aránya és annak tartalma alapján nyilvánvaló. Miért nem alapít erre Csík egy külön csatornát? Elmondom, azért mert itt egy ember szerencsétlenkedik az összehordott szaraival minden vasárnap, ez nem veteránautó tartalom. Egyszerűen nem ide való...de tudod mit? Önkritikát gyakorolok és azt mondom, én nem vagyok idevaló.

   3. laszlo simon

    @A. C. Szerintem ennek a mondatnak fuss nekimég egyszer. Továbbmegyek, az sem baj ha a 4. eleminek futsz neki újra. Egy új világ fog feltárulni.

   4. Gábor Gellérthegyi

    @laszlo simon na mégsem léptél le? Tudjuk megígérted,de majd jövő héten iratkozol le mert nem volt időd. 😈

   5. S0RT3D87

    @Hori Debill engedd el! Ez nem a te szellemi szintednek szóló műsor! A megnyilvánulásodból látszik hogy nem érted és valószínűleg soha nem is fogod. Lépj tovább! 😉

  52. Balázs Bori

   Amikor az boldogít hogy legalább a többi rosszabbul ál

  53. TheRumata23

   "Anyák" napján nagyon adja! :)

  54. Norbert Bandi

   A fiad Honda motorjára is kiváncsiak vagyunk! 👌🇯🇵

  55. László Orsós

   Csik reggel!

  56. Maxi Gabriel

   👍😍👍

  57. Gábor Kalmár

   Én motorozás előtt mindig megtöltök egy pálinkásüveget 8-10 bárral és ha ilyen probléma adódik csak egyszerűen beleöntöm a gumiba és irány tovább. Látod mester neked is van még új a nap alatt.

  58. Tusán József

   Szia CsZs, Remek rész volt, jó nagy cumival, de ez benne van. Legutóbb nekem hasonló érzés pont ott volt, de hátsó tengely csapágy törés miatt. Tehát Gödöllőn pedig van, aki segített volna (faterom) kis utanfutóval, veterán mopedes beütéssel. Ha szétnéznél 1x a gyüjteményben, Szólj.

  59. Bálint Balassa

   szia jó videó lett köszi mi van az angol motor km órájával kiderült mi a gond?

   1. Zsolt Csikós

    Vastag volt a számlap (az eredeti vékony fémlemez, az új műanyag...), itt-ott megreszeltem, most jó, voltam is vele túrázni azóta.

  60. Jirgao

   Nem okoskodni akarok , de a "lazulós" csavarokra (is) menetrögzítőt használunk.

   1. Jirgao

    @István Remeczki Kemény

   2. István Remeczki

    Komoly

   3. Zsolt Csikós

    De használok. Csak azon nincs, amit még nem bontottam meg. De úgyis szétszedem most a villát is.

  61. Norbert Tóth

   Irány a Dolomitok :DD hajrá! Imádom az összes Csík videót!!

  62. László Wágner

   Hozzájuk képest már 4x szétesett 🤣 kitartás Csik 🤟 amúgy nagyon tetszik ez a motor.

  63. tai shudai

   Most érik össze a technika:) Nem egy mai értelemben vett felhasználóbarát gép, az biztos. Azt a láncvédőt az út szélén lekapni-visszarakni, komoly türelemjáték lehet. De láthatólag nem nagyon hatott meg az újabb fricska az Nsu részéről - a rutin, meg az évek, ugye.:) A nagy túra még a rövidebb verzióban is emberes menet lesz.

   1. Csoke Peter

    ez a technika már nem össze érik, hanem szétesik... szerintem ezzel a motorral egy Dolomitos túrát tervezni kb. olyan mint tátott szájjal a f@szerdőbe szaladni... nyilván mindenki más fajta, más türelmi szintel. Ha az enyém lenne a motor, akkor szinten tartanám az állapotát... és ennyi... esetleg megjáratnám a sarokog meg vissza...

  64. Norbert Basty

   Ha vettél volna egy cross belsöt akkor soha nem fordul el a belsö. Az önzáros anyát is feltalálták már ezt még senki nem mondta neked

   1. Zsolt Csikós

    @Mihajlovits Tamás Hajszálpontosan látod. Nekem még a modern profilú anyák se tetszenek rajta, amit lehet, őrzök 38-as szinten.

   2. Fl4tl4nd3r

    Ugyan úgy el tud fordulni a felni,ha defektet kapsz...Cross-nál azért nem fordul el mert van benne vakszelep.

   3. Mihajlovits Tamás

    Egy OT rendszámos gépen milyen jól mutat már az önzárós anya! Szerintem szemet gyönyörködtető, ahogy ezt kirhűen összerakva akarja teljesíteni! Ezt kellene értékelni és nem a szálkás keresni a másikban! Ő a hobbijának mutatja be nekünk és azt a megszallotságot amit ezek után érez. Egyszerűbb kritizálni, mint utána csinálni. Imádom a régi technikákat és minden gépben gyönyörködöm ami el megy mellettem. Jó látni amit alkotnak a veterános társadalom aktív emberei. Szóval szerintem halott róla, de nem korhű!

  65. Bóta Szabolcs

   Javasolhatnám a menertögzítő helyett önzáró anyákat? Lehet baromság de könnyebb levenni.

   1. Bóta Szabolcs

    @Zsolt Csikós Igaz... Köszönöm a választ.

   2. Zsolt Csikós

    Akkor cserélhetek vissza mindent a veteránvizsgára egyenként. Nem, még több helyen használok majd menetrögzítőt.

  66. Gergely Tóth

   Vagy Kenda.☺

  67. Gergely Tóth

   Rubena belső azt próbáld ki ha találsz méretet.☺

  68. Zoltán Kiss

   Sokadszorra bizonyosodik be hogy nem az orális szex az igazi szopás!😎😎

  69. Péter Lukács

   ha oszefüzzük akkor egy 3500km es túra lenne ezzel a szarral itt 😂😂😂😂 feldobtad a napom🤣

  70. hun glisch

   Egy szó Pannonia azal meg lehetne csinalni ezt a nagyobb túrát.

   1. Gábor Gellérthegyi

    @Márk Horváth,, fogd meg a söröm '' 😈

   2. hun glisch

    @Whistle ó ki megy az nemetbe de csak ugy ha viszel magadal magyar zászlot meg egy pót blokkot hátha de ugy se lessz semmi baj.

   3. Whistle

    Pannoniák általában... Ok, az ennél fiatalabb, jobb konctrukció, de úgy mondod, mintha az lenne a megbízhatóság csúcsa, pedig egyáltalán nem volt az, főleg a katasztrófális anyagminőség miatt. A szóbeszédek kétharmada csak legenda, csak akkoriban, ha egy motor elment 300km-t különösebb hiba nélkül már megbízhatónak számított.

   4. hun glisch

    @márton Melles jó jó jó

   5. Márk Horváth

    @márton Melles köszi a választ én is ez mondom hogy nem lehet Pannónia

  71. Szabolcs Komáromi

   Szoval a defekt az nem muszaki hiba? Hogy hivjak akkor?

   1. Gábor Gellérthegyi

    Kérdezd a szüleid, ott is lukas lett a gumi!😈

   2. Szabolcs Komáromi

    @Alex Hunyadi Koszonom!

   3. Balázs Bori

    @Alex Hunyadi köszi

   4. Alex Hunyadi

    Szabolcs Komáromi Segítek ! Net a legjobb barátod: rákerestem helyetted. " defekt (főnév) " ( esetünkben gumi defekt ) 1. Üzemzavar, amely sérülés következtében lép fel (főleg jármű működésében). 2. Gumihiba. A jármű kerekének külső rugalmas borításában, köpenyében hirtelen keletkező jelentős lyuk, mert menet közben bizonyos hegyes vagy éles tárgyra, dologra ráhajt (néha durranás kíséretében). "

   5. Balázs Bori

    Műszaki hiba inkább olyan alkatrészek természetesen vagy gyárilag elfáradása eltörése elkopása. A defekt inkább bal esettnek minősülne amikor külső be hatás miatt történik.

  72. hun glisch

   0:00 szipó á

  73. Zsolt Végh

   Csíkzone👀😁

  74. Márk Lutring

   Kedves Zsolt! A bicikli belsőkbe mindig rakok slime-ot, nekem nagyon bevált a defektek megelőzésében. Annyi hátránya van a bicikli gumiknál hogy csökkenti a rugózást (bár én 6barra fújom a gumit) Lehet érdemes lehet neked is utána menni a témának, hogy motor belsőben mennyire használható.

   1. Primusz F. Péter

    A Slime-ot indulás előtt kell betölteni a belsőbe, van kifejezetten motoros használatra is. Ha az ilyen szakadásokra nem is jó, de a Vee Rubber nyomásvesztését meg tudja előzni, úgy talán elkerülhető a hiba. Egy keréken 100-150 gr súlytöbblet, rugózás szempontjából szerintem észre sem lehet venni.

   2. Zoltán Szabó

    @Márk Lutring az ilyen csípés inkább szúrt sérülés, amikor a szelep kiszakad tőben (jellemzően kb. félig) az már vágás, arra nem jók. De ez a Slime leírásában is szerepel.

   3. Márk Lutring

    @Zoltán Szabó Nekem a csípések ellen is segített, rosszul volt berakva a védőszalag, és pár helyen megcsípte a belsőm, és ott is nagyon jól kitömítette.

   4. Ferenc Tóth

    @Zoltán Szabó azért kell a felnibe csúszásgátló betét :) ...mert olyan is van, bringaboltban, különböző szélességben :)

   5. Zoltán Szabó

    Itt inkább az a baj, hogy az alacsony nyomás miatt elfordul a belső; és kivágja a szelep tövét. A Slime inkább szúrásra jó, vágott sérülésre nem.